NGT48討論區第83回:「平反馬可,結束今村專政」「今村悅朗,出賣同黨」!!

1001 回覆
29 Like 6 Dislike
講真:

炒今村
炒涉事member
換管埋層
mhh 五單center

大家收唔收貨。
咁做得idol,都有專業意識既,點都笑住跳基本啦
btw而家呢個時勢希望唔好太招搖,咩13579
就係門面更加唔可以去,一陣人聯想 新潟=犯罪團體咪仆街。
有無得加ngt營運代表告鳩個兩個仆街仔厄介
幫柱王又真係好撚過份
上年個rh 我都唔敢睇。
啱,要bam 埋班粉腸。
今村呢個懦夫死撚左去邊呀! 比人買起左!?

要個女人仔道歉自己喺後面龜縮。正烏龜

搞到呢四年辛苦建立嘅嘢一舖清袋!

mhh 好愛個團咁比一個月時間你做嘢,你走去幫啲冚家剷助紂為虐,求助搵個研究生祭旗就當無件事。仆街啦!
今村呢個懦夫死撚左去邊呀! 比人買起左!?

要個女人仔道歉自己喺後面龜縮。正烏龜

搞到呢四年辛苦建立嘅嘢一舖清袋!

mhh 好愛個團咁比一個月時間你做嘢,你走去幫啲冚家剷助紂為虐,求搵個研究生祭旗就當無件事。仆街啦!
其實佢出來道歉,即係營運認定佢係搞事那個
其實呢單野有99%都唔係今村一個話哂事同操控得到
要起就成個NGT營運都好撚有問題
本身ngt營運背後都好多嘢干涉 又新潟政府又sony又aks
不過唔可以做佢唔出嚟道歉嘅理由
你做得支配人呢啲獲你就要孭啦,作為支配人無可能獨善其身,衰啲咁講,大boss 要你硬食你都要食。

營運錯就一定,睇下你認邊條輕啲嘅罪姐,出埋啲垃圾公告又無誠意。

受害人就90度躹躬道歉,營運就出張垃圾公告。

淨係蹤容呢兩個厄介出席NGT既活動
營運死100次都唔夠啦
擔當者不在真係俾報紙佬串到一棟都無
唉,原本尋日都無事。 營運一出聲就柒到冇朋友,真係

新潟市長:屌你老味肥秋你點撚樣做嘢㗎?少少野都做唔撚好
今舖唔換管理層都服唔到眾。

望就望而家唔出聲係因為做緊換領導層的程序。
多次強姦未成年少女
呢樣野你真係唔使望
如果營運真係諗住要服眾就唔會推個受害人出來道歉
呢件事睇怕要發展到NGT成個團運作唔到
(e.g. 成員罷工唔跳,飯唔買碟唔握手,唔再去劇場)
營運先會肯會出來承認問題
轉貼自好孩子page。 流傳

好久沒有更新黑到上天邊系列:
昨夜流傳的內部關係者「故事」的傳聞也太瘋狂了⋯作者敢寫真名太勇敢⋯實在不能直接翻譯,稱號改動一下。

以下故事,與現實人物無關,如有雷同實屬巧合。🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

故事內容節錄:

N4團營運租給成員的宿舍是某公寓的一個樓層,內有十多位成員居住。風紀敗壞下,有些成員把男生帶回去當作是 Love Hotel,而「魔法美神」和「受傷綿羊」曾經向營運投訴,但是這些男生本身是參與N團活動的人士,同時得到內部包庇,令告密的「魔法美神」被犯事成員們討厭。以前有位成員「河西二世」因為受到成員們和她們男友欺負,在壓力下精神崩潰下休養畢業。而「魔法美神」繼續不屈申訴,令到那些女生和男友施計報復,發生向「魔法美神」襲擊事件。幸好看到事件發生的成員找到可信任的 Staff 打電話報警了。事件攪大了,營運高層「龜縮支配人」答應「魔法美神」會處分成員,可是事件不了了之,犯事成員仍然安然無恙,整個月提心吊膽的「魔法美神」最終在 SR和 T-er 說出真相。

關係者表示把營運一直在說謊,那些男生本身日常出入宿舍,而攻擊「魔法美神」的不是她粉絲,而是某成員男友,從頭到尾營運都隱藏著很多不能見光的事情。」

———N4團相關
-「成員宿舍房外常常出現男生叫囂。」(多位成員 SR 直播時出現同樣事件)
-「河西二世休養體調不良最後畢業。」
-「爆出營運某高層優待某些粉絲出席N團活動。」(有照片流出以關係者安排及高調享有特權,在場粉絲投訴事件)⋯
-「魔法美神說其他團不允許的為什麼在 N 團可以容許。」
-「魔法美神說另一男子從成員的房間走出來把她掩口。」
-「魔法美神控訴犯戀愛規條的成員和壞人為什麼安然無恙而認真的好人反而要受害。」
-「魔法美神表示幸好有人拯救了她。」
點解日本個邊輕判呢啲重犯率高嘅犯
屌! aya畢業同個幾條仆街,一定脫唔到關係!!! 神巴攞刀未!!!
其他48 blacklist左
NGT冇
受傷綿羊係邊個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞