朋友借錢,開單有無法律效力?

406 回覆
12 Like 111 Dislike
無法律效力,因為無證據(你現金借佢十蚊),簽名可以扮

如果因為簽名可以扮就無效
咁呢個世界冇合約係合法啦

佢弱智㗎 咪撚理佢啦
借據/合約正常一式兩份,邊有得冒
如果咁都有效,我同人借現金,簽名時鳩簽其他字,咁你日後點證明個簽名係我簽?

嘩 屌你老母 弱智到
你夠膽咪冒簽囉

突破盲腸
但如果兩份都係偽造呢?
或者佢整唔見咗

佢弱智㗎 咪撚理佢啦

兩個邏輯錯晒仲要大聲同人講自己係on9
依家講緊你點證明我有借你錢? 你又點證明我有簽名?
等你覆, 唔好講其他on9野

突破盲腸
但如果兩份都係偽造呢?
或者佢整唔見咗

咁咪上庭打囉
咪搵專家睇下個簽名係真定假
如果咁都有效,我同人借現金,簽名時鳩簽其他字,咁你日後點證明個簽名係我簽?

嘩 屌你老母 弱智到
你夠膽咪冒簽囉

on9仔讀弱智學校 ?
成件事講緊法律上效力, 你自己on9仔同人講"夠膽咪冒簽囉"
你咁講都得, 咁陳振聰單野就唔洗打咁多年

佢弱智㗎 咪撚理佢啦

搞清楚證據同法律效力未?

你唔識就咪鳩up啦
弱智真係慘 你無借又點會簽名?
原來唔係扮弱智 係係真弱智

吓??? 你知唔知有樣野叫冒簽, 知唔知自己講緊乜
佢弱智㗎 咪撚理佢啦

不如你睇多次樓主條問題

吓??? 你知唔知有樣野叫冒簽, 知唔知自己講緊乜

咁咩叫筆跡專家呀

佢弱智㗎 咪撚理佢啦

有冇證據係官講唔係你講
法律效力意思係有約束力
弱智仔讀下中文

不如你睇多次樓主條問題

人地講法律效力 你就話無法律效力因為無證據
屌你老味係咪想俾人當無錢買不死鳥個條友咁俾人笑足一年
不如不如 不如你柒咗就縮返埋一舊啦
借10蚊簽欠條我諗佢睬你都有味
最多咪唔借
依啲根本借幾多都無諗過還
借10蚊簽欠條我諗佢睬你都有味
最多咪唔借
依啲根本借幾多都無諗過還

10蚊對我啲00後黎講好多架啦
假設遲啲大個仔,啲人就可能100 1000咁借
笑死,變咗罵戰。但想問如果有拍片,個證據係咪會strong好多?

突破盲腸
但如果兩份都係偽造呢?
或者佢整唔見咗

咁咪上庭打囉

唔熟法律,10蚊法庭受唔受理?
突破盲腸
但如果兩份都係偽造呢?
或者佢整唔見咗

咁咪上庭打囉

唔熟法律,10蚊法庭受唔受理?

你個情況已經變左偽造文書 唔係果$10既問題
個frd成日出來呃飲呃食你都照比,有問題係你...
佢弱智㗎 咪撚理佢啦

有冇證據係官講唔係你講
法律效力意思係有約束力
弱智仔讀下中文

on9仔咁你咪試下去財仔要求借現金, 睇下有無人理你

不如你睇多次樓主條問題

不如你都係及早死左佢啦
竟然可以講成"張借據" 唔等於 "法律效力" , 諗起你老母生你出黎養你都辛苦
不如你睇多次樓主條問題

不如你都係及早死左佢啦
竟然可以講成"張借據" 唔等於 "法律效力" , 諗起你老母生你出黎養你都辛苦

青山開放日
笑死,變咗罵戰。但想問如果有拍片,個證據係咪會strong好多?

第三者見證
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞