朋友借錢,開單有無法律效力?

406 回覆
12 Like 111 Dislike
無寫野嘅廁紙又符合要求? 其實正常人都知咩符合要求 不過你精神失常咪唔知囉

"無寫野嘅廁紙又符合要求?"

你係連登判官, 你話唔符合要求就唔符合?
用返你既所謂邏輯屌打你

唔好不停改人地d意思啦 好低劣呀

其實睇返上面就知你不停錯不停縮不停搬龍門

不過都好 有得笑 放心我會keep住追post

你老母骨灰就搬喇 完全無反博人既point然後係度9up 功力咁撚低仲要開分身
Block

出黎啦on9仔, 我又好得閒
比我#148講撚中就收皮, 另一隻狗又出現, 記得轉AC呀
小朋友等我教精你,香港地借錢唔還係唔犯法的,所以你借左錢比人,話之你去律師樓對耶穌起誓,佢唔還你吹佢唔帳的!

所以咪撚借錢比人,借比人唔好要人還。
只要佢認,口頭承諾都有法律效力

睇小d TVB啦白痴
睇Post全部都係小朋友扮律師
"無寫野嘅廁紙又符合要求?"

你係連登判官, 你話唔符合要求就唔符合?
用返你既所謂邏輯屌打你

你老母骨灰就搬喇 完全無反博人既point然後係度9up 功力咁撚低仲要開分身

你講d野都冇point 你想我反駁你d乜野 好似你咁無中生有 斷章取義? 我做唔出喎
定係你覺得講人老母就好有point 真係好撚支那
雙方打手指模+銀行過數+第三者見證 先借十蚊 月息5%

你講d野都冇point 你想我反駁你d乜野 好似你咁無中生有 斷章取義? 我做唔出喎

你入黎吠既point係乜? 一張廢紙有法律效力係你既point ?

你入黎吠既point係乜? 一張廢紙有法律效力係你既point ?

如果你認為合約係廢紙嘅話 咁我都想了解下點解你咁諗
如果因為簽名可以扮就無效
咁呢個世界冇合約係合法啦

佢弱智㗎 咪撚理佢啦

兩個邏輯錯晒仲要大聲同人講自己係on9
依家講緊你點證明我有借你錢? 你又點證明我有簽名?
等你覆, 唔好講其他on9野

好撚弱智
只要佢認,口頭承諾都有法律效力

睇小d TVB啦白痴

你睇睇我上一頁回覆先
佢弱智㗎 咪撚理佢啦

兩個邏輯錯晒仲要大聲同人講自己係on9
依家講緊你點證明我有借你錢? 你又點證明我有簽名?
等你覆, 唔好講其他on9野

好撚弱智

直接留言講你既論點啦, 多一個on9仔入黎, 多一個人被我屌到認輸

如果你認為合約係廢紙嘅話 咁我都想了解下點解你咁諗

自己唔識爬下文睇晒十幾頁, 都仲要問, 原來閱讀能力有問題 你另一個分身兄弟縮返入老母閪等緊你
另一件on9仔
會員資料
泥水飛
睇黎已經因為無point縮返入老母閪, 可以close file, block得
淨低一件垃圾慢慢比我玩

做咩唔tag我呀 有正經野咪唔撚你住囉 又痕呀 ?

會員資料
泥水飛

出黎啦`屌你老母垃撚圾, tag埋你呀, 又話keep住追post, 係咪轉左去你老母追悼會
Block

會員資料
星之卡洛斯

終於縮返入老母閪, 又收一個on9仔皮
另一件on9仔
會員資料
泥水飛
睇黎已經因為無point縮返入老母閪, 可以close file, block得
淨低一件垃圾慢慢比我玩

會員資料
泥水飛

出黎啦`屌你老母垃撚圾, tag埋你呀, 又話keep住追post, 係咪轉左去你老母追悼會

人地問你野你就要人地再答過你又唔肯爬文 我問你野你叫我自己爬文唔敢答 唔係認輸龜縮係乜野 唔通仲走出嚟笑你咩

做咩 仲想吠多2聲屌住走?

會員資料
泥水飛

人地問你野你就要人地再答過你又唔肯爬文 我問你野你叫我自己爬文唔敢答 唔係認輸龜縮係乜野 唔通仲走出嚟笑你咩

你問人野你就要人地再重新答過你又唔肯爬文 我問你野你叫我自己爬文唔敢答 唔係認輸龜縮係乜野 唔通仲走出嚟笑你咩

會員資料
泥水飛

你問人野你就要人地再重新答過你又唔肯爬文 我問你野你叫我自己爬文唔敢答 唔係認輸龜縮係乜野 唔通仲走出嚟笑你咩

成件事就係你柒撚左又無point就屌住走 我要講既論點一早講晒, 原來係盲撚唔識字, 笑撚死

成件事就係你柒撚左又無point就屌住走 我要講既論點一早講晒, 原來係盲撚唔識字, 笑撚死

真係盲左會答到你野? 你講出嚟會唔會比人笑 驚到語無倫次

我e家問你認為點解合約係廢紙呀 唔好再搬無為野出嚟 唔好再縮 即刻答啦
定係答唔出呀 講到咁撚威

我e家問你認為點解合約係廢紙呀 唔好再搬無為野出嚟 唔好再縮 即刻答啦

一張得一句無足夠資料既野都叫合約, 不如你拎你老母張死亡證出黎話係借帛金比人既借據啦, 笑撚死人咩

一張得一句無足夠資料既野都叫合約, 不如你拎你老母張死亡證出黎話係借帛金比人既借據啦, 笑撚死人咩

原來你真係智障 等你咁撚耐你答我d咁嘅野 dllm 真係忍唔住講粗口
我問你點解合約係廢紙呀 唔係點解佢唔係一份合約呀 如果佢本身唔足以構成一份合約 佢就已經唔係一份合約啦 你分唔分到個分別呀on9仔 多元弱能 笑撚死人

原來你真係智障 等你咁撚耐你答我d咁嘅野 dllm 真係忍唔住講粗口
我問你點解合約係廢紙呀 唔係點解佢唔係一份合約呀 如果佢本身唔足以構成一份合約 佢就已經唔係一份合約啦 你分唔分到個分別呀on9仔 多元弱能 笑撚死人

原來係智障講句粗口都要話忍唔到, 洗唔洗問你老母簽名先比用粗口
連邏輯都未搞清楚, 你張紙本身已經係廢紙, 仲點叫合約, 唔叫合約, 又點會有效, 咁樣解釋都唔明不如跳樓吧啦
仲想偷換概念

原來係智障講句粗口都要話忍唔到, 洗唔洗問你老母簽名先比用粗口
連邏輯都未搞清楚, 你張紙本身已經係廢紙, 仲點叫合約, 唔叫合約, 又點會有效, 咁樣解釋都唔明不如跳樓吧啦
仲想偷換概念

所以我話你多元弱能真係好中肯
iq又低唔洗解釋啦。。。。

eq低失哂控咁講埋d冇內容嘅粗口仲好意思笑人洗乜忍

btw
偷咩換概念姐 我由到尾問你點解覺得合約=廢紙 前設係佢係一份合約 你就答我廢紙=廢紙 你都冇答過我問題 咁我再問多你一次 如果前設佢係合約 咁合約=唔=廢紙呀 ?

不過可能你真係理解唔到 你d理解力上面都領教過 好似咁。。

我個Friend成日唔帶錢出街
上次食飯又問我借$10
跟住下個禮拜叫佢俾返
佢又唔記得咗件事
如果下次佢再問我借錢
我開張單寫「XXX於2018年x月x日借我10蚊,月息10%」
請問張單有無法律效果?

月息10%,年息咪120%?
刑事的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞