朋友借錢,開單有無法律效力?

406 回覆
12 Like 111 Dislike
上面自己隔左成30分鐘 諗咁撚耐先諗到點覆, 然後依家2分鐘都無話人覆得慢, 笑撚死人咩

我唔似你得閒到返工又上連登放工又上連登 做盛行啊?看更啊?

屌岩岩先話人覆得慢, 依家又話自己其實都無時間, 屌 好撚柒呀

喂, #292 呢, 又扮睇唔到, 又想轉移話題?

回啦屌你老母 係你上面啊
咁法例同我講 有個三樣野就可以作為基本法律效力文件又點計

引用返你既句子, 未撚判就話有效, 連登判官?

未判係有潛在法律效力 我再重申一次我係針對你一開始就話無法律效力呢句 麻煩你用下個腦諗下自己講過乜同我針對緊咩嚟講

唉呀, 係咪測試我打字速度
我引用段字已經好清楚寫明借據基本成立要求 連人地律師講既野都可以唔信
根本你條on9仔既邏輯 = 我就算拎張廁紙出黎, 然後話係借據, 你都要同我驗張廁紙有無效
引用返你既句子, 未撚判就話有效, 連登判官?

未判係有潛在法律效力 我再重申一次我係針對你一開始就話無法律效力呢句 麻煩你用下個腦諗下自己講過乜同我針對緊咩嚟講

我引用段字已經好清楚寫明借據基本成立要求 連人地律師講既野都可以唔信

我引用條條例已經好清楚講明基本有法律效力嘅文件要求 唔vnd拎百幾段留言前講個樣野出嚟再重新討論 咁除咗代表你理虧之外乜都代表唔到 帶人遊花園就係贏嘅話你其實係咪做老人院助理?
我唔似你得閒到返工又上連登放工又上連登 做盛行啊?看更啊?

屌岩岩先話人覆得慢, 依家又話自己其實都無時間, 屌 好撚柒呀

你有時間關我有無時間咩事

自己覆得慢遲30分鐘就可以, 人地覆遲2分鐘就想偷雞, 死撚左去啦你種人
根本你條on9仔既邏輯 = 我就算拎張廁紙出黎, 然後話係借據, 你都要同我驗張廁紙有無效

張廁紙有符合條例所講嘅三個point就要

自己覆得慢遲30分鐘就可以, 人地覆遲2分鐘就想偷雞, 死撚左去啦你種人

你自己話你返咗屋企好得閒我問下就發惡? 你燥狂症可以睇心理醫生喎

我引用條條例已經好清楚講明基本有法律效力嘅文件要求 唔vnd拎百幾段留言前講個樣野出嚟再重新討論 咁除咗代表你理虧之外乜都代表唔到 帶人遊花園就係贏嘅話你其實係咪做老人院助理?

我段字都好清楚寫明借據內容要求, 你拎張得一句野既廢紙嘈乜柒 仲叫人驗?

咁有乜野係無你講既要求, 所有野未驗都係未知唔符合要求
又開始講埋d自我實現既例子
你拎老母張死亡證出黎話係借據叫人驗又得?

我段字都好清楚寫明借據內容要求, 你拎張得一句野既廢紙嘈乜柒 仲叫人驗?

我段條例好清楚寫咗三個符合法律效力文件嘅基本要求 其實你扮睇唔到係咩居心
你 係咪想話基本法唔啱啊

無寫野嘅廁紙又符合要求? 其實正常人都知咩符合要求 不過你精神失常咪唔知囉

你自己話你返咗屋企好得閒我問下就發惡? 你燥狂症可以睇心理醫生喎

總之我食完飯打埋個丁今晚大把時間撚你, 唔洗急, 12點前既一定再出現 我地仲有好多日可以討論, 唔差在呢幾粒鐘, 你唔出現, 我咪開post"等"你出現
Block

無寫野嘅廁紙又符合要求? 其實正常人都知咩符合要求 不過你精神失常咪唔知囉

"無寫野嘅廁紙又符合要求?"

你係連登判官, 你話唔符合要求就唔符合?
用返你既所謂邏輯屌打你
Block

屌, 比我#148講中左lu~ 最後逃避 又屌死一件
樓主擔心既話,加埋個中立見證人,再拍埋片囉

不過搞咁多野為左一舊水不如一開波就咪借啦
話時話 你份野用字一定要清晰
你嗰句咩 XXX借你$10
真係喺法律層面一定俾人玩文字遊戲
所以點解律政司有法律草擬部門
驚人唔還又要借俾人
另一件on9仔
會員資料
泥水飛
睇黎已經因為無point縮返入老母閪, 可以close file, block得
淨低一件垃圾慢慢比我玩

做咩唔tag我呀 有正經野咪唔撚你住囉 又痕呀 ?
屌你老母
唔好撚借喇,要借咪去銀行同財仔囉。

根本講錢傷感情,煩埋啲 ON9 問題

"無寫野嘅廁紙又符合要求?"

你係連登判官, 你話唔符合要求就唔符合?
用返你既所謂邏輯屌打你

唔好不停改人地d意思啦 好低劣呀

其實睇返上面就知你不停錯不停縮不停搬龍門

不過都好 有得笑 放心我會keep住追post
只要佢認,口頭承諾都有法律效力

口頭承諾 除非你錄音証明係佢,報身份證number, 承諾借錢
兩個邏輯錯晒仲要大聲同人講自己係on9
依家講緊你點證明我有借你錢? 你又點證明我有簽名?
等你覆, 唔好講其他on9野

有冇證據係官講唔係你講
法律效力意思係有約束力
弱智仔讀下中文

on9仔咁你咪試下去財仔要求借現金, 睇下有無人理你

安信俾你即攞現金,但唔知手續係點🤔
只要佢認,口頭承諾都有法律效力

口頭承諾 除非你錄音証明係佢,報身份證number, 承諾借錢

以前有單無線同亞視轉播權官司,兩間公司高層秘密有協議,之後無線做咗啲嘢,亞視認為佢違反協議,跟手告上法庭,雙方都確認有口頭協議存在,只係無線覺得佢無違背承諾,最後法官判無線輸
九十年代嘅事,Google就唔見,問吓啲律師/傳媒人就實知
另一件on9仔
會員資料
泥水飛
睇黎已經因為無point縮返入老母閪, 可以close file, block得
淨低一件垃圾慢慢比我玩

做咩唔tag我呀 有正經野咪唔撚你住囉 又痕呀 ?

早講啦, 好彩未完全封鎖, 就係等你條on9仔出現又可以比我撚, 繼續啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞