食環管工interview 3 - 等待是最痛苦,有幸入到政府的天堂嗎?

1001 回覆
4 Like 48 Dislike

走啦走啦
但我驚冇時間讀書,再者下水ACO再收皮就一世科文日曬雨淋

想hea輕輕鬆鬆,做ca。
想日曬雨淋,日日處理投訴,管理二級工人,同上級下級互相切磋,揀科文。
有冇巴打收到電話
諗住入去做返半年之後食回頭草但怕柒
讀書難D,
有心唔怕7,返得到更係返,入到班先知派去邊做咩位,唔好彩做便衣,大機會要返通宵,點讀書
應該call到21x
應該call到21x

咁諗諗吓唔著數,我星期一覆返佢reject算
為錢揀科文
有心唔怕7,返得到更係返,入到班先知派去邊做咩位,唔好彩做便衣,大機會要返通宵,點讀書
咁諗諗吓唔著數,我星期一覆返佢reject算
為錢揀科文

垃圾徵費都未通過
訓練期為三十天,星期一至五。
同私人工比,蚊比同牛比,我覺得私人工難捱好多,入到黎輕鬆自在
當然要睇你之前做咩工,有比較,先會覺得科文(伏工)呢份係可接受嘅工。
有冇22x收到電話?
香港討論區啲人話,已經call左18X至21X, 8月1日入職。所以都幾肯定依班應該call晒,視乎下班幾時再請如無意外下班係21X至24X
香港討論區啲人話,已經call左18X至21X, 8月1日入職。所以都幾肯定依班應該call晒,視乎下班幾時再請如無意外下班係21X至24X

打後果d仲有無機?
我都唔知,我唔係現職,只係依家六月尾再call多一班,我先大膽推測今年起碼會喺年尾前會call多一班。如果佢call得依班就完,咁點解唔將時間推到8-10月先call依班呢
我覺得ok,唔代表你覺得ok架。每個人嘅忍受能力都唔同
巴打介唔介意講下而家既工作性質同有咩挑戰咁
1. 地段(坐垃圾站),需要管二級工人、處理投訴、同地區人士過招;上司要求你做嘅工作,做唔到唔好格梗做,出事嘅話,係你自己負責,無人會幫你頂。
2. 特別隊(執灰隊),要帶工人去清理大型垃圾,管唔掂班工人,你會生不如生。
3.foreman admin(大內總管),一句講晒,咩都關你事。
4. 特遣隊(捉垃圾蟲),便衣執法,要同市民起衝突啲心理準備,隨時要報警。日曬雨淋。同埋,要清楚見到整個違法過程,先好去執法。唔係嘅話,賴左嘢,有機會坐監。
5.街市組,應該係最難做嘅,點樣難做? 入到去你就知。。。
6. 蟲鼠組,work life balance
7. 有好路數都唔好入黎
師兄,你識貨wo。
無black & white, 出事自己揹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞