中大討論區第三十六回之放gpa了你們應當悔改

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
#CU4094
”究竟讀工程既男仔係咪特別唔識同人相處?
雖然我係女仔,但因為工程多仔所以我通常都係識到一大班男性同學
問題就黎啦
呢班男性同學,完全唔當我係女性
成日一齊食飯既時候講咸濕野
講下打左幾多次飛機、邊本h漫好睇,呢d都算
平時係group又send埋d黃色笑話,有時仲食食下飯傳黎比我睇
屌你啦,又小穴又雞雞,你想我比咩反應你姐
試過當面同佢地講話唔好比我睇啦,唔識比反應你地
佢地今次聽完下次又態度照舊

而家已經避開曬佢地
勸各位工程同學好自為之“

Siu4禾
其實揀左major再trans去cs會易啲,而家唔得,咁多個sem,咁多次機會,比心機一定得嘅。你如果take左cs course可以R下cs professor傾計了解下

我個fd就係Year 1 GPA唔夠

佢揀咗CE然後再Trans 去CS

CE唔好咩

未執咩?

利申:CE Grad
N賤各Major 收生GPA大約幾多?摺人無概念
成日都覺得CE呢個major冇人讀好可惜。有CSE dept咁大個support,又可以玩embedded system,但去到yr3,4都仲要去EE同CS同借科讀
其他dept又開embedded sys搞到CE連自己嘅優勢都冇埋。而家係CSE眼中CE根本係野仔
#CU4094
雖然我係女仔,但因為工程多仔所以我通常都係識到一大班男性同學
問題就黎啦
平時係group又send埋d黃色笑話,有時仲食食下飯傳黎比我睇

而家已經避開曬佢地

已經當左佢係男人
#CU4094
問題就黎啦

而家已經避開曬佢地

已經當左佢係男人

小妹想肛交你
#CU4094
問題就黎啦

而家已經避開曬佢地

已經當左佢係男人

小妹想肛交你

對個grade有問題真係要去appeal
岩岩appeal完加左3分升左個sub grade

咩科
點appeal

咩科
點appeal

math
直接搵professor睇卷

咩科
點appeal

math

係咪email 比佢講約時間就可以?
FH Yeung Choi Kit 靚唔靚grade? Workload大概係點
咩科
點appeal

math

但我就直踩上去
其實約左時間先好d
FH Yeung Choi Kit 靚唔靚grade? Workload大概係點

sit過tutor
佢話唔洗睇哂成本書
睇少少only

sit過tutor
佢話唔洗睇哂成本書
睇少少only

係咪有present? group定individual

sit過tutor
佢話唔洗睇哂成本書
睇少少only

應該就individual
sit過tutor
佢話唔洗睇哂成本書
睇少少only

上個sem讀,佢第一年教,無present
改晒嘅話咁上sem d grade無參考價值
math

但我就直踩上去
其實約左時間先好d

email寫啲咩

上個sem讀,佢第一年教,無present
改晒嘅話咁上sem d grade無參考價值

但佢話rj佢比得鬆

但我就直踩上去
其實約左時間先好d

email寫啲咩

你想appeal

但我就直踩上去
其實約左時間先好d

email寫啲咩

你想appeal

eng定中文
email寫啲咩

你想appeal

eng定中文

math

但我就直踩上去
其實約左時間先好d

Appeal個deadline係幾時

但我就直踩上去
其實約左時間先好d

放grade後兩個禮拜內 好似系

但我就直踩上去
其實約左時間先好d

放grade後兩個禮拜內 好似系

有2科final都剩係做左30分 咁都有 b,b-
appeal都廢事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞