中大討論區第三十六回之放gpa了你們應當悔改

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
個陣睇唔開跟佢讀過書
reg錯班

咁Leung Ho fung好定Irwin好

你平時code開咪無事

屌你老母臭閪你派個D同D+俾我

慘撚過Fail

利申:當年都好多D同F
係啊
唔係A就係B,workload 少
當年大中俾佢教,最後A左

但好似冇再教

上年走咗啦

我係為咗追蹤粵語揀Shaw,而家唔知點好

我好好彩
有生之後Take過Ben Sir同湯博士Course
Year1 gpa2.022算唔算差

可以等Quit U收皮
我當年第一個Sem差少少過三
最後都差啲grad唔到
國宿?

仲有咩宿有9樓

原來得國宿有9樓

二高已經有十一樓啦
咁Leung Ho fung好定Irwin好

你平時code開咪無事

0.3 會有咩後果

好似要見academic advisor簽名畀你讀落去
讀engine 3都冇真心可以退學

BBA呀?
Engine仔唔過三大有人在啦
你平時code開咪無事

咁king 會食屎 programming midterm會崩潰

Programming Midterm係惡夢
要面對八九條只要答到一條就Pass
但一條都唔識坐喺lab三四五粒鐘嘅恐懼
但係之後上315 會好多謝佢畀機會你練C

呢家操定都唔會有事ge
聽講今年king 改左weighing?

呢家操定都唔會有事ge
聽講今年king 改左weighing?

好多CS 人

但好似冇再教

上年走咗啦

我好好彩

上湯博士堂唔知做乜鳩㗎喎
黃敏力小朋友 生日快樂!
上年走咗啦

我好好彩

叫做take過佢Astro
跟過佢出過太空館咁囉
雖然條友講lecture都偏悶
我成日瞓著
我好好彩

叫做take過佢Astro
跟過佢出過太空館咁囉
雖然條友講lecture都偏悶
我成日瞓著

佢教phys 1111淨係播學是學非
真係無唸過自己唔過3
俾啲free course拉低
不過無所謂拉
會點架 利申fm咩都唔知

學生的學期平均積點如在 1.5 以下,該生在次學期將被列為試讀生;在試讀學期終結 時,該生學期平均積點倘達 1.5 或以上,可恢復為正式生,否則將繼續於次修業學期 被列為試讀生。學生如在連續兩修業學期被列為試讀生後仍未能恢復為正式生,將被 著令退學。

乜cu咁鬆手嘅 我記得poly好似連續2個sem低過2就898

咁poly有A+,照道理係poly拎1.5應該仲難過係cu 拎1.5
十個Engine 仔,九個都話畢業唔想做翻Engine

最後有八個都被迫做番engine野

起碼有野做
Bbq毒撚連做倫敦金都冇資格

起碼有野做
Bbq毒撚連做倫敦金都冇資格

engine做狗 你做人喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞