[可能係連登第一個]交換技能Post

717 回覆
131 Like 3 Dislike
識:游水、踩單車、溜冰、打機、鑑定寶石、煮西餐、配搭衣服
想學:結他(有但唔識彈)、跳舞(街舞、Koop)、交際(溝女技巧)

攝影(人像相關技巧,理論同後製)

想學
中文寫作(唔太識用修辭,文章好悶)

tg: ppppap
識:
英文 可以同鬼佬溝通
國語 以前流利、識拼音,但起碼四、五年冇用過
圍棋入門
游水 蛙式 n耐冇游過 其他式唔係好記得
打麻雀

想學:
結他
西班牙文
德文
日文 - 已識50音,但冇再鑽研
踩單車
行山etc

其實咩都想學,想純粹鳩up下都可以搵我

都係半桶水咁,只係比較擅長

識:
魔力橋
羽毛球
整甜品
化妝
基本Financial Account&ECON(邏輯都明)
應該僅夠用於用於日常溝通嘅韓文(都幾年前學自學過下咁…)

想學:
煮西餐
結他
速成
點樣可以斯文啲

都係半桶水咁,只係比較擅長

識:
魔力橋
羽毛球
整甜品
化妝
基本Financial Account&ECON(邏輯都明)
應該僅夠用於日常溝通嘅韓文(幾年前自學過下咁…)

想學:
煮西餐
結他
速成
點樣可以斯文啲

睇完個post先發現自己好多野想學
但完全諗唔出自己痛咩技能可以同人換
好可悲
好多野都識小小但唔精
識:
IT野 (識寫少少java)
流行科技
速成
英文grammar
寫essay (尤其商科唔錯)
睇好多戲同美劇 (可以討論下)
乒乓波
9up

大學基本程度既有
stat
econ
management

想學:
日文
硬筆書法
影相
其他乜都得

[
識:
IT野 (識寫少少java)
流行科技
速成
英文grammar
寫essay (尤其商科唔錯)
睇好多戲同美劇 (可以討論下)
乒乓波
9up
踩單車
excel

大學基本程度既有
stat
econ
management

想學:
日文
硬筆書法
影相
其他乜都得

[
Give:
2D/3D設計軟件如Photoshop illustrator cad rhino revit 等等
英文 游水 poker 畫畫 影相 飛鏢 手工藝 (木工模型最熟/其他都無問題)

想學日文/意大利文/結他/鋼琴

Ps.人在外國 最好揀d可以傾電話教既 不過間唔中會番香港 約個時間就得
Give:
2D/3D設計軟件如Photoshop illustrator cad rhino revit 等等
英文 游水 poker 畫畫 影相 飛鏢 手工藝 (木工模型最熟/其他都無問題)

Ps.人在外國 最好揀d可以傾電話教既 不過間唔中會番香港 約個時間就得

仲有想學煮野食,自問自己煮得唔錯,但如果有大廚係度分享食譜我都會好想學

日文 (工作間中要用 不過唔算好勁 )

想學
IT (寫program / 寫apps)
寫網頁 (只識簡單既html)
睇波(足球)

利申 絲打 可能學IT 野會慢d 鈍d

係日本做緊programmer 但係未識日文
卡左係n4上n3到,教教我點讀好
Give:

仲有想學煮野食,自問自己煮得唔錯,但如果有大廚係度分享食譜我都會好想學

巴打有冇contact
25/5/2017 更新

識 :
唱歌
結他
Bass (基本)
Cajon 木箱鼓
奥數
乒乓球
足球

想學 :
英文更上一層樓
Keyboard (band)
Audio mixing
剪片
日文
煮野食
室內設計
股票
西裝知識
25/5/2017 更新

識 :
唱歌
結他
Bass (基本)
Cajon 木箱鼓
奥數
乒乓球
足球

想學 :
英文更上一層樓
Keyboard (band)
Audio mixing
剪片
日文
煮野食
室內設計
股票
西裝知識

Tg: delusionblue
技能
行山
露營
減肥
打拳

想學

英文
外向

想減肥可以一齊減互相監督

有興趣一齊行山露營打拳喎
可以叫做教下英文,外向
技能
行山
露營
減肥
打拳

想學

英文
外向

想減肥可以一齊減互相監督

有興趣一齊行山露營打拳喎
可以叫做教下英文,外向

tg: https://t.me/Jumpfromheight
識:
MMA,跆拳道黑帶,巴柔啡帶,學左四年泰拳

鋼琴八級

冇咩特別想學,不過想教下有興趣學啲防身功夫嘅巴絲

我想學防身功夫啊 你係絲打?

巴打呀
留tg先,我仲諗緊可以係邊度教

我可唔可以join黎一齊學?
三個租康文場,我有學生價
識:
MMA,跆拳道黑帶,巴柔啡帶,學左四年泰拳

鋼琴八級

冇咩特別想學,不過想教下有興趣學啲防身功夫嘅巴絲

我想學防身功夫啊 你係絲打?

巴打呀
留tg先,我仲諗緊可以係邊度教

Chunho96
我想學BJJ
之前有玩過下

我都想學 bjj

tg nightd1

有興趣
tg holamiamigo

我都有
tg Jumpfromheight
識:
打機(lol, over watch, 2k,爐石)
gym(新手 玩緊)
打籃球
打壁球
打羽毛球
其他運動都有玩過下
可以一齊玩 同交流

想學:
行山
踢波
打拳
其他運動都可以
唱歌
彈琴
英文(讀緊大專)但英文好差

可以pm我

巴打有無興趣一齊踢波打拳
我唔識
識:
急救
護理野
精神科野
醫院/香港傳聞交流
鬼故ufo野交流
陰謀論野交流
LOL (main supp,可duo rank)(tw ser)
煮意粉
一齊諗下啲天馬行空野(開店,吹水)
動物遺體防腐(淨係識骨既防腐)
基本風景/建築攝影
荒廢地方探險
識小小judo
游水(教到蛙/自由式)
一齊踩單車
一齊行山
英文

想學:
化妝(正常妝/遺體化妝)
遺體防腐skills(人體/動物)
武術(judo/bjj/systema/krav maga)
踢波
俄羅斯文/德文/希伯萊文

其實想識多啲朋友,教到就教,唔係都可以吹下水
識:
急救
護理野
精神科野
醫院/香港傳聞交流
鬼故ufo野交流
陰謀論野交流
LOL (main supp,可duo rank)(tw ser)
煮意粉
基本風景/建築攝影
荒廢地方探險
識小小judo
游水(教到蛙/自由式)
一齊踩單車
一齊行山
英文

想學:
武術(judo/bjj/systema/krav maga)
踢波

防腐
我諗應該好少人識
識:
急救
護理野
精神科野
醫院/香港傳聞交流
鬼故ufo野交流
陰謀論野交流
煮意粉
基本風景/建築攝影
荒廢地方探險
識小小judo
游水(教到蛙/自由式)
一齊踩單車
一齊行山
英文

想學:
踢波

tg: https://t.me/Jumpfromheight
鼓同日文

我都想學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞