貴陽/南昌自願連鎖經營 (別稱1040陽光工程)你問我答

175 回覆
28 Like 12 Dislike
地點:貴州貴陽世紀城/花果園,南昌力高國際城

1. 自我介紹
尊敬優秀的貴陽經理,而及各位優秀的家人們,大家早上總好。我是自願連鎖經營簡稱1040,來自南昌,推薦人是共產黨。今天能夠站在這裡,首先要感謝國家,引進項目搭建平台。感謝我父母的養育之恩。感謝推薦人傳遞他三分之一訊息,再感謝在坐與不在坐的家人們對我及本家庭的無私付出與幫助,也非常感謝貴陽經理在百忙中抽空一班寶貴時間舉辦今天的培訓/羊皮卷/經營管理20條。

2. 問與答 (最好睇完先問)

大路問題:

問:咁撚on9點解有人信?
答: 主要係因為香港環境太閪,令一班人另謀出路,而大家都吹奏大陸做生意好而中撚咗伏。

問: 有無錢賺?
答: 其實係同市面上嘅傳銷,資金拆分盤,ICO 嘅結果一樣,最頂層嘅人係可以賺錢,下面嘅人再搵下線越來越難,最後爆煲。你係第一個玩嘅人就有錢賺,但99.9%嘅人都會係輸家。貴陽份額發展出現問題,所以搬咗去南昌做。(當中發生內鬥)

問: 係咪國家做?
答: 唔係
a. 呢個問題純粹係誤導你只要係國家做,你就拎到筆錢,其實係定唔係都無乜意義,因為拎幾多錢係睇你拉幾多人申購,同國家發展毫無關係
b. 老總以共產黨之名,狐假虎威,等你走咗唔敢搞事 (做過老總會明)

問:有無補底工資?
答:無,因為係睇你每個月幾多人申購去發工資,好多老總都無放棄原本份工作。業務員階段會深信有,之後去到經理層面就會知更多,但你下面有人嘅時候,你就退唔到。你就會話為成長改變而留低。

問:點解老總上到去之後唔叫自己下面嘅人走?
答:主要有兩個原因
a. 當你嘅身份證資料、合同、銀行户口、相、申購關係都掌握係人地手中,你基本上就已經洗濕個頭,返唔到轉頭
b. 你帶黎嘅人放棄咗原本嘅高薪厚職,或負債累累,甚至MPF都拎埋出黎,你無辦法承擔得起個後果。

行業內容問題:

問: 係咪行業個工作流程一直都1-5班加國宏錢生?
答: 唔係,本人去過其他地方睇過,內容同每班時間係完全唔一樣,但目的係希望你聯想到國家會發保底工資比你地,實現你地夢想。

問: 係咪會加大份額?
答: 唔會或視乎你團隊能力,試想一下你團隊嘅人本身藍領多,當你要比69800你都覺得好難拎到出黎嘅時候,請問你身邊有錢過/窮過你嘅朋友會願意比幾十萬相信呢件事嗎?結果可想而知。

問: 點解銀行比你咁用個account 唔比人封嘅?
答: 銀行都要跑數,所以唔會好快就封你account 一般要幾個月甚至年幾兩年嘅時間先做嘢。同埋有申購總管比人cut 咗account 你唔知啦

問: 房地產變更係咩一回事?點解咁大型嘅地盤會做傳銷?
答: 上到國務院批準土地變更嘅事唔難,世紀城起之前主要係要present 得好個土地點樣做到有公益用途就可以批到,其實係大陸地產商好叻嘅技巧黎,香港人撚識大陸嘢咩。
而成個地盤做傳銷嘅人真係唔多,點解你會覺得多係因為你比所謂嘅現象(三三兩兩/行走範圍/工作出外嘅時間) 誤導咗你判斷。

問: 電話卡係咩一回事?唔係要比公安總局登記咩?
答: 當你搜集完自己體系嘅資料後,你會發現用同一個集團號段嘅人其實係唔多,同一個體系得一
百幾十人,佢地嘅集團號頭7位數字都可以已經唔同了。

問: 點解高學歷、高薪金人士會玩?
答: 因為係香港不得志,所謂高薪人士其實都唔係高,吹大成份居多,原本好多警察現在都無玩了,有啲老總甚至無辭職玩,但叫人辭職去玩

問: 有乜價值?(行價)
答: 同你講識到一班好兄弟/姊妹,改變自己,錢唔係最重要,學做生意 當你留得耐,你就發現個個都只係想做投資者,無人會再冒風險去搞生意,留係上面日日打王者榮耀,講人是非 改變自己,改到自視過高,其實一事無成。

問: 朋友中招點算?
答: 好好上一課比人呃嘅旅程,當佢山窮水盡你再出現係佢生命中幫佢,佢就會醒悟。

內鬥傳達資料:

歡迎問問題,我再一次過回覆。
無曬人玩啦?
樓主做左幾耐? 南昌爆煲未?
仲呃緊人?
我未退出行業,仍然在行業中收集情報,南昌未爆煲,但已經不遠。
重有好多人黎考察,甚至有精神病患者都可以加入
有一點 個人睇法 更正 應該係佢地口中識倒一班(家人)屋企人
無,無錢。地方官理得你班傳銷傻仔咩 唔好睇得自己咁高先得㗎。
點解醒覺?
同埋咁多人上去點解又變返爆煲邊緣?
仲未死
你做到咩位? 有幾錢一個月?
做到咩位都一樣,發展先有錢,唔係邊個願意比錢你?
咁你每月有幾錢?
無錢㗎,無保障,試過幾個月傘下同自己都無人補額,得申購果一份收錢
黃賭毒打黎有錢收,因為搞果班人真係有錢。打黎或收保護費黎真係好和味

而傳銷果班人係窮鬼黎,同黃賭毒嘅收益差好遠。貴陽世紀城大規模嘅掃蕩,當你班傳銷份子係狗咁拳打腳踢,又體罰班人,比咗保護費唔會咁,甚至拘留你嘅待遇重差過黃賭毒,所以唔好on9以為有人比保護費
見到短時間內由世紀城搬去花果園再搬去南昌,就知係人為操作,唔關國家事。

再見到有人被出局,原因話搞乜虛擬貨幣,無證無據咁撚兒戲

之後一個又一個嘅經理室消失,一個又一個老總潛水 之後又爆啲老總一直係香港都打緊工,比人炒咗,重唔醒果啲都無乜腦。

呢幾日有班行業撚post #no fear #no regret,明明叫你低調運行又忽然高調,一反常態嘅表現係到咗極點嘅徵兆。
去到老遠
不如喺香港做傳銷
有朋友突然話番大陸做生意
有咩跡象最易睇到係真係做生意定係中左傳銷毒?
你要諗下佢憑乜? 本身香港做乜工作?佢有乜business plan? 其實chok 多兩chok 就玩完 當然有入真係做生意嘅
幾多人就唔講了,去到總管嘅時候真係會訓得唔係幾好,一黎多on9嘢做,二黎你知得比人多有時虛都要扮無嘢。後尾一直催眠自己成長,學到更多嘢
你啱啱加入嘅時候,無人覺得係傳銷啊嘛,以為真係國家項目
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞