有冇氣槍撚?

198 回覆
11 Like 11 Dislike
下次
或者你有冇fd join
我兩支hicap已經俾我改到冇乜原裝件剩
有10k 可以買咩槍?
不如話你想買咩槍
有無推介氣槍比我射煙剷
10k喎
買到10支馬記手槍+一大堆gear喇
我都以為我睇錯
成皮野淨係買到支手槍
真槍都無咁貴
唔做犯法嘢
ca一皮嘢都買到兩支micro gatling喇
入支支VFC Mp5sd 無機會落場
CQB太大力打唔到 Outdoor就黎無得玩
1) 你諗住打wargame定係齋擺+玩
2) 有冇邊個槍款/邊部戲/邊隻game/邊種部隊 對你嚟講特別吸引
3)你鍾意大堆頭定係諗住買一兩支好靚嘅
1,2支個spec 最靚。
長槍/短槍?
手槍的話,如果你玩某幾個名牌(Infinity Firearms/TTI) 改裝,5k的話其實差唔多- 我砌左支johnwick Glock 34都要4~5k咁上下

你玩AR15的話,ptw本身都成皮嘢差唔多,馬記改真數又有啲煩
我鐘意手槍。型d
thx
門外漢,想學槍構造,原理應該邊到開始?
背景:咩都唔識
手槍... 可以行下槍街啲鋪頭,好多都會有幾支天價嘅pistol看門口,你可以睇下有無feel (睇好喇,千祈唔好衰心急),又或者用返 「有冇邊個槍款/邊部戲/邊隻game/邊種部隊 」嚟選擇你鐘意邊支。

要玩的話,pistol唔通marking /舊化都係錢,鋁slide同鋼slide又係錢,慢慢揀到啱啦
巴打點學改鎗
有無咩網好介紹
基本上有砌模型經驗,睇住份說明書個exploded view嚟跟箭咀逐part拆就已經拆到7成,有啲位驚拆爛/唔知先後次序唔敢亂郁,就utube搵你支槍嘅disassembly就有一大堆邊拆邊逐part講解嘅片睇到你唔睇,除非你支槍極度冷門,大路款/近似款嘅9成都有片

改槍就因人而異,改aeg定gbb,改外觀定改性能睇自己喜好直接google都有基本講解,好多都大同小異,外觀唔特別講,改性能第一件事一定要理解好支槍所有相關嘅機械結構,撳咩掣郁咩位會影響啲乜做到啲乜要知清楚,睇片之外有啲閒錢又唔想一嚟就拆自己支愛槍嘅話不妨可以上二手收同款or類近結構嘅壞槍/零件槍返嚟練習,拆下砌下就會知支嘢點運作,對比網上教學睇下有咩零件漏咗爛咗就出去執,好彩嘅執得郁返支槍就多支用,又可以賣返出去賺下水腳,唔好彩嘅咪當收啲後備件俾自己嗰支用囉

改槍就冇話邊個講解好啲,最緊要自己睇得明佢講乜,我兩支手槍改到而家差唔多兩年幾三年其實都係不斷睇唔同教學,失敗累積經驗嘅結果,先改到支啱自己打法嘅槍出嚟用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞