美玩討論區(12)Happy New Year

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
Mafex 有bo
現時點東京習之前睇仲有
個人覺得18年出得最好嘅Marvel Legends
唔鍾意mafex個隻未來miles 總覺得miles要係個中學生
我個櫃放到好似現時格仔咁逼
唔該巴打
個倉堅正
我屋企就嚟要同d hottoys一齊擺
初初玩6吋shf mafex幾舊水
後來發現左12吋HT都係貴多幾舊水但質素差幾條街
,開始入坑入左十隻八隻HT
可惜因為HT質數太好,唔捨得把玩,所以好多隻都係開一開箱就收返埋
另外就係12吋太大隻,導致香港最根本嘅土地問題迅速浮現
再加上本身有砌HG,bandai又有出SW model kit,black series面雕又靚左
宜家反而想轉投6吋市場
我明呀巴打,所以依家玩ONE:12嗰d抵玩d質數有價錢都接受到,係就係好似HT出貨慢
出貨慢認真趕客 九成delay
係100% delay
隻眼唔開燈好怪

12吋一隻都無入,根本唔可行,
買幾隻番0黎已經迫到仆街
就算免費送,我都唔會留,會送比人或者賣走佢
但HT個精細度又真係幾吸引,特別係男頭雕
香港地真係儲1/12化算d
小弟本身都係儲開shf拉打轉左玩hottoys
後尾因為土地問題 加上可玩性不足 所以轉返玩1/12
依家主攻shf ,mafex , hasbro ,neca
近年1/12百家齊放 keep住有進步(笨大就算罷)
連兩魚樓下既孩之寶d頭雕都可以出得咁好
仲有dlc 真係唔差,我用緊ikea果個細玻璃櫃display
以前擺hottoys一層最多擺六七隻仲要罰企
依家用黎擺1/12 加埋梯級一層都擺到幾十隻
所以對我黎講儲1/12係好玩d 太長1999 sor9ly
同意
我主力儲SW
hasbro 近期頭雕好有水準
bandai model kit 補其他不足
冇錯 今日追返6-7年前既black series greedo
都覺得好好J了

ht真係岩住大屋個d玩
無位放大玻璃櫃 放到金鐘咁隻野幾靚都無用

1/12可玩性高呢個真 但d dlc頭貴到
係咪4面全玻璃 果隻櫃呀?
好似$1000? 不過有條罅怕入塵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞