美玩討論區(12)Happy New Year

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
WW,aqua man,bat man

而家先入手係咪揀mezco好過mafex
手係3.5mm/3.7mm雙球?
買家review 換比cap係用3.5mm
如果入justice league計
全隊入mafex冇死
見到mezco都係貴dd,好似抵買過mafex
Mezco ww好師奶
唔係睇價錢 同 有布就買既
都要睇靚唔靚
bat man入MEZCO
aqua man 入MAFEX
WW入MAFEX
FLASH入MAFEX
Cyborg入MAFEX
Ww 我覺得shf係靚d
同意 mafex真係唔太似一個 “真人”
為左母盒買MAFEX
Mafex係一個靚女,但唔似本尊囉
如果要順眼 又要唔洗執/dlc
Mafex係一個好選擇
Shf如果買到dlc靚樣 就shf

Mezco就
SHF都要執執先似
好睇就MAFEX
唔明孩仔點解black series就出布 ml就用膠
我覺得唔同部門設計 2條line個body cut法都唔同
不過個腳踭關節一樣柒 cut多吓當ball joint已經好企好多
ML同BS我都有玩,感覺上BS靚好多
主要係star wars同marvel嘅設計主題方向
Star wars係科幻加外太空軍事嘅第二個世界
而marvel係基於現實世界嘅英雄漫畫

star wars設計相對嚴緊 有好多軍事同文化等現實元素 服裝多變化類型 好似trooper,jedi, bounty hunters都有獨特風格 仲有咁多生物同種族所以本身就比marvel多變化

而marvel始終係英雄漫畫 漫畫服裝設計本身較為簡單同以顏色取勝 大部化都係流線型貼身英雄服裝 人物身型都係美化同誇張 唔似現實 局限咗設計空間
及唔上star wars以真實生物嘅設計咁講究同細緻

所以當做成figure bs都靚過ml
最近啲一兩年先係,之前ml完勝,
未用移印技術之前,面相係垃圾級別
未有face print ml同bs得動畫人物買得過
拎左falcon...
但明顯,真人面相以前bs差好多,
你睇吓rogue one 同The Force Awakens既真人面相

未有face print ,2個series都係咁差 洗咩爭

呢隻rey連關節都係垃圾
咁就真係唔認同,
剩係black widow ,agent hill 都贏bs幾條街
呢2隻見過 都係眼白勁實色+紅唇
同未有face print既老obi差唔多質素

用出得好d個幾隻同另一series出得最差個d比 咁的確贏好多既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞