[DSE 2019] 你地溫 數學 又溫成點呢? [3]

1001 回覆
24 Like 21 Dislike
而家d學生開口埋口就教畜
所以以後我會用另一個寫法
唔再需要佢嘅存在
BTW我唔寫都唔代表唔重要
而且係啲老師有心將學生變考試機器
只係話一定要寫 唔寫冇分同罰抄十次
依家你講起我就唔係好明
首先我數學唔溫書 抄一次題目 依家諗返都覺得好麻煩(我唔會睇返自己啲字 太肉酸
咁我仲要抄一次題目?
之前我中六個啊sir 話考試a part個啲要抄比佢
eg 題目因式分解x^2-1
第一行要寫多次x^2-1 我覺得係多餘
anyway 唔理點都好 我on99功課 考試抄左幾年
'準確至三位有位數字'應該寫左上千次
之後會跟上面巴打嘅做法
衷心地希望下個有抑鬱嘅係你
少壯不努力下一句係咩

當日比心機d唔入中中
罰抄都冇咁甘啦
blame the victim
母語教學唔屌政府 屌中中學生少壯不努力
抵你讀英中
本身想打個j
但諗諗下都係去做數
我點都要係2科數吊住英中仔打

英文就3 ok
依家DSE已經唔扣pp同unit

依家溫vector先
等等做跑完步再溫英文
快d考個5**返去收隻教畜皮👍🏻
Ching有練開跑?我都係
唔算練 但每日會去跑半個鐘
因為我內心好脆弱
想自己堅強啲
其實好正
不過我覺得自己會諗唔到2013個類題
我係屌你郁d就話人教畜姐

你學校有冇教過你尊敬師長
我同你講
我人生有幾個老師我係好想多謝
佢地對學生好好 係我中學生涯冇功都有勞
哩啲咪但得尊敬囉
就好似你成日屌佢放山埃嘅herman
我都好感激佢 因為佢啲片幫左我好多
雖然我冇用過 但都買曬佢啲天書
仲有哩到幾位巴打 突登開post幫dse雞答問題 願意答我問題
我都好感激
但我上面講個個人
除左小部分考試oriented同鍾意做做數機器嘅人
根本就唔會有人幫佢講好說話
BTW 係咪我唔叫佢教畜就係尊敬呀
係咪要我尊敬一個我覺得佢唔配做一個老師嘅人
係咪要我尊敬一個搞到我有抑鬱嘅人
係咪要我尊敬一個上堂成日情緒化 遷怒學生嘅人?
如果您真係幫到學生 真心為學生好 學生一定尊敬您 感激您

其實係咪我真心左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞