蘋果廣告製作公司 (5)

1001 回覆
62 Like 10 Dislike
下次1001幫手開post

幫post圖
不如整個靚啲既整合放落新post既 #1
成件事好似之前webdriver torso未開估咁
Lm
lm

岩岩片主回覆, 佢話呢個廣告出街前7個廣告係呢個廣告, 條片既內容係一個關於預防sars 既節目預告片, 可以証明呢個蘋果電影既廣告係係sars 橫行陣果時出街

係咪可以收隊?
講乜
爆data限速睇唔到
2003年及今年廣告中提及的「蘋果電影製作有限公司」和「蘋果廣告製作公司」,均由名為「周自強」的男子持有,其中「蘋果廣告製作公司」只有商業登記卻未有公司註冊紀錄,至於「蘋果電影製作有限公司」,則於2016年已告解散,按解散前的公司年報顯示,周自強當時身份為董事。

至於被網民爆出「周創發廣告公司」,應該為「周創發有限公司」,據公司註冊處資料,該公司1993年成立但於2006年解散,據該公司1997年年報,周自強與周創發共同持有公司,股份比例為4比6。

有無連續片
其實大家諗咁複雜做乜 有時間做下正經野啦
咁嘅廣告都推爆4個post
我肯定係完全無意思
姐係呢條蘋果電影既廣告錄像,之前7個廣告係一條講點樣預防非典型肺炎(SARS)既節目預告, 解釋到呢個蘋果電影既廣告出街既時機SARS已經係香港傳染緊, 唔係你地講既條出左冇幾耐SARS就出現
仲有一樣野係第一個po果班內部人士提起過
個廣告實際上係由嘉耀製作有限公司提供
亦可能係背後金主
如果唔係一間空殼公司根本唔會有咁多資金
但到底嘉耀又同周氏兄弟同蘋果有咩關係?
已經整合咗唔少資料
睇黎距離破案又近咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞