最後上車機會 486 俄鋁

826 回覆
7 Like 4 Dislike
依家3.81入點睇?

我高追左好多。依家驚到hihi
新手唔識嘢
想問下呢隻嘢做乜上年4.6突然跳咗落$2
睇佢個週期 上望$6真係有機

唔係寸你,但咁都唔知就唔好買啦

呢個真
新手唔識嘢
想問下呢隻嘢做乜上年4.6突然跳咗落$2
睇佢個週期 上望$6真係有機

唔係寸你,但咁都唔知就唔好買啦

呢個真

對唔住
希望升慢d 日日咁升 催谷得太勁 唔係好事
跑贏大市 目標五蚊
開始多人問入唔入 又係時候離場

係……

係……

咁搞法 $4 都唔知上唔上到
入就應該入
鈀金升到把把聲, 仲未見到停嘅勢頭
而且未見有替代品
依個價當係買nn都值
最差都起碼5蚊
正常就6個半
最樂觀就8蚊
收到風唔入指數 大家快d走 我幫你地頂住

利申 有貨
入就應該入
而且未見有替代品
依個價當係買nn都值
最差都起碼5蚊
正常就6個半
最樂觀就8蚊

師兄係我見過最大好友
睇5蚊 仲有水位
入就應該入
而且未見有替代品
依個價當係買nn都值
最差都起碼5蚊
正常就6個半
最樂觀就8蚊

師兄係我見過最大好友

你要記住上網係可以鳩up
開始妹下妹下了

鈀金
入就應該入
而且未見有替代品
依個價當係買nn都值
最差都起碼5蚊
正常就6個半
最樂觀就8蚊

師兄係我見過最大好友

你要記住上網係可以鳩up

有新觀點係值得分析下
準備跌
入就應該入
而且未見有替代品
依個價當係買nn都值
最差都起碼5蚊
正常就6個半
最樂觀就8蚊

5蚊是上到的
但可能要坐到年中派息
屌,唔夠力上$4
放曬回返本算

鈀金

脷伸: 我無讀過書
鈀金同鋁有咩關係?

鈀金

鈀金同鋁有咩關係?

俄鋁除了是世界上第二大鋁生產商之外,它還持有全球最大鈀金生產商Norilsk Nickel的27.82%權益,而這應該是決定其價值的最主要因素。

鈀可用於汽油車和混合動力電動車的尾氣催化轉換器,隨著中國及歐美國家對汽車排放和燃料標準的要求升級,對汽油車和混合動力電動車的需求也增加,從而也帶動了對鈀的需求。鈀金的價格從2016年起持續上漲,至2019年甚至超越黃金價格。

鈀金行情一枝獨秀

作為全球最大的鈀金生產商,NorilskNickel無疑受惠於鈀金價格的上揚。俄鋁的2018年上半年業績中,預估其分佔Norilsk Nickel溢利同比大幅增長87.7%,至4.36億美元,相當於期內經常性純利9.71億美元的45%。

2018年上半年,Norilsk Nickel的鈀金產量同比增長5%,至1,396千盎司,而根據其按國際會計準則編制的上半年業績,鈀金收入同比增長61.7%,至19.5億美元,相當於總收入的35.6%,是期內銷售貢獻最大的金屬分部。從銷量增幅與收入增幅的對比可以看出,鈀金收入的強勁增長應主要受到價格上漲的帶動。

https://www.finet.hk/newscenter/news_content/5c61538abde0b3729b5918b2

鈀金

鈀金同鋁有咩關係?

俄鋁除了是世界上第二大鋁生產商之外,它還持有全球最大鈀金生產商Norilsk Nickel的27.82%權益,而這應該是決定其價值的最主要因素。

鈀可用於汽油車和混合動力電動車的尾氣催化轉換器,隨著中國及歐美國家對汽車排放和燃料標準的要求升級,對汽油車和混合動力電動車的需求也增加,從而也帶動了對鈀的需求。鈀金的價格從2016年起持續上漲,至2019年甚至超越黃金價格。

鈀金行情一枝獨秀

作為全球最大的鈀金生產商,NorilskNickel無疑受惠於鈀金價格的上揚。俄鋁的2018年上半年業績中,預估其分佔Norilsk Nickel溢利同比大幅增長87.7%,至4.36億美元,相當於期內經常性純利9.71億美元的45%。

2018年上半年,Norilsk Nickel的鈀金產量同比增長5%,至1,396千盎司,而根據其按國際會計準則編制的上半年業績,鈀金收入同比增長61.7%,至19.5億美元,相當於總收入的35.6%,是期內銷售貢獻最大的金屬分部。從銷量增幅與收入增幅的對比可以看出,鈀金收入的強勁增長應主要受到價格上漲的帶動。

https://www.finet.hk/newscenter/news_content/5c61538abde0b3729b5918b2

感謝解答
學到野
祝豬年大家發發
都升左幾次,除非再有利好消息啦
我諗都到頂啦
利申 9up 一手試玩

賣撚左佢啦
屌,唔夠力上$4
放曬回返本算

走啦 88
俄妹睇落已穩定,但依然會繼續上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞