[真人真事] 梁烈唯(唯萎)奇遇記分享

614 回覆
6957 Like 21 Dislike
是咁的,件事大概係4年前左右,由於我冇睇三色台嘅關係,事前喺真喺我唔識香港嘅三色台明星。

小弟是做酒店reception嘅,有一日,唯萎出現喺大堂個lobby,而我就喺唯一一個企緊counter,佢就行埋嚟問我嘢,我重申一次,我嗰刻真的不知道梁烈唯是誰。

唯萎

: 有咩可以幫到你?
: 有冇得睇下你哋個ball房
心諗乜撚嘢ball房呀屌你老母,冇受過教育?
Ballroom就Ballroom啦,我記得嗰時係夜晚8點幾同個ballroom有event做緊,佢嗰樣仲要好撚臭寸
再加上睇ballroom喺要搵event sales預約時間先可以睇,唔撚喺話睇就睇,你估你喺大明星?
: 唔好意思先生,我哋而家個ballroom有event進行緊,如果要睇嘅話(比咗張酒店卡片佢),可以同我哋event sales預約返個時間呀。
: 下?你哋而家冇sell屎咩?
屌你,8點幾收撚哂工啦,嗰腦裝屎?
: 𠵱嗰時間都多數已經收哂工架啦。
: 哈,咁準時呀,咁你叫你經理出來,你幫唔到我。
嗰一刻已經好想打柒佢
: 好呀,請問先生貴姓呢?
: 我喎!(佢指著自己個樣)
心諗who the fuck are you? 我再問
: 先生貴姓?
: 你叫你經理出嚟啦,你經理會識得我。
: 請你等等。

最正喺。。。我經理。。。唔識講廣東話,鬼佬嚟,亦都冇睇過三色台

經理
: Good evening sir, how may I help you?
: Er... I want see ballroom.
: I am very sorry that there’s an event on going in the ballroom which is quite impossible to show you. But you may contact our event sales associate for any further questions. (又比張酒店卡片佢 )
: Thank you
佢望一望經理,望一望張卡片,再望一望我,之後就走咗

事後經理問我佢邊位,我話我都唔識佢,之後我都係問同事先知道佢原來喺唯萎。
個Er...好精準
In my age most current so called 'local celebrities' I rarely know anymore since the last 15 years...speechless...
我喎!
識佢老鼠咩屌
who?
Who
#7係唯萎朋友?
on9
who?
有邊一刻令你覺得無幫緊佢
你經理會識得我 以為自己係邊個
好撚柒
笑撚死
Er
真唔真啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞