請問下砌機跟佢咁買有無伏

130 回覆
1 Like 22 Dislike
多謝師兄 我大概明我要啲咩啦
點廢法 ?利申用緊
屌,去深水埗中央田,旺電珍寶度砌啦
9900k加aio當係x62再加張2080ti
大約用5xx-6xxw oc埋
750w買大少少都無野
但最好牛買靚d rmx
再唔係咪evga g2加2080ti都平過港行買
唔靜音
入得比mini c差
但價錢比p6贏
newegg 買display card要諗多一重, evga要寄去台灣先有保養, 一來一回唔知要幾耐
咁當然, 港行佢最後都可能係寄去台灣, 係慳個郵費咁大把
原來係咁 。。不過300 蚊有玻璃我覺得ok抵喎!

btw thx 巴打
1. 底板伏 ram伏 火牛伏 何來伏就無伏
2. 2080唔洗講144 full hd 60fps ray tracing都只係岩岩好 何來overkill
3. 都係果句 戰未來 而家啲game已經開始建議用12gb ram 有筆直買大啲無妨
4. 360排壓9900k stock clock都80度
5. 9900k加2080 750w係基本
未必
我買2080ti最屎果張xc都係9400
港行呢用inno卡皇比⋯evga都贏好多
無錯做緊promo係一萬多d有埋隻鉑金牛
點會差郵費
360最盡壓到全核5ghz係85度
但⋯5.5ghz先係9900k勁過上代好多
結論 樓主加多少少
9900k
maximus xi formula
Trident z royal 4600c18 8GB x4
2080Ti SLI
970evo 2TB
EVGA supernova 1600T2
corsair 1000D
全set ek水冷連ippc 3000轉
Ok thx
其實間間都會話冇貨叫你轉下佢想散嘅貨 但呢間算係特別狗 叫你食最垃圾嘅倉底野
大部分野都比其他地方平一截 所以我之前都懷疑係水貨扮行貨
打左去漢科聯強felton問先知原來呢間真係受保
入台之前預算一萬
出機就變預算三萬
乜撚嘢買上一代U overclock 笑撚咗 幫人清舊貨? 條友好蠱惑
9900k但配z390M做乜鳩?
lm
又清antec貨??
王你老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞