真係無得怪人地歧視amd,到今時今日都咁多低級錯誤

84 回覆
25 Like 85 Dislike
早兩日砌部ryzen,結果一跑就hang機

去bios 降番2400就無事

Ryzen差唔多係斬掉重練,初期有問題係可以體諒

屌你而家ryzen 出左年幾而家b450照樣ram 兼容出事

之後到display 卡,
係其他平台有m$、sony 、apple 班客仔佢地自己團隊做優化叫過得去
但一去番pc 就食晒屎,咁多年d driver仲係寫到成pat屎咁,不時仲有花mon 呢d小瑕疵,好似一d都無進步過

幫人砌幫fd 砌出amd 無乜問題,但係唔好再係唔係都迫人出amd
sorry,想問入左bios click邊到降2400,對電腦唔熟,我新砌部ryzen 2600又係有lag ,thank you
幾時都話AMD唔啱你地用,用返intel咪好
Lag咩先 lag仲降速咁好笑
agger,仲係咪買ps4同xbox one
挨義氣1舊水幫樓主頂左佢
用過張amd 280x 就blacklist左
張顯卡一年就壞
顯卡
顯示卡 得未
本身motherboard牌子都係會有撞RAM問題
購買前請看RAM support list
Ram xmp超唔到,可以手動調
唔得就用Ryzen master

2.我唔知用緊邊粒AMD,但花畫面應該VRAM有問題
intel高價又急用先好砌amd,否則都係食返煙算
又係用家問題?
唔睇 qvl?
低級用家 - Intel

高級用家 - AMD
3A信徒 留底個負皮先
發覺而家用amd啲cpu都煩撚過人
用粒u仲要夾ram 睇呢樣睇個樣
睇黎我呢啲垃圾都係用番intel算
睇qvl 會少好多ram可以選擇
一般嚟講只要用samsung b-die 顆粒就無問題
AMD 都好似公開講過同b-die ram兼容性係最高最好超
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞