hi 淡友(556)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike

再睇資金流。
近兩日資金流入 今日跌成交少 資金冇流走 rsi9回到四十八

小時圖
mtm 負值增幅頗大 而且今日低開低收
形勢唔係太好 小時圖bb底25788 仍有下跌空間

但係支持位26000左右 星期三低位
一旦26000 跌穿 應該再下試257左右
如果一陣10點半一開市就彈上既就追CALL
跌既更加要CALL
有咩消息升返
嘩 好犀利 呀
同我呢啲靠鳩買盤感嘅好唔同
今晚248
落下落去先得唔得

低位miss左

最後睇埋半小時
接近26000果陣幾支㯮都有影線
反咉26000會有支持 macd 收窄
而且mtm有少量背馳

照泔睇
周一輕微高開或平開機會大少少
26000 因有支持 早上有少少反彈
但唔排除下星期一尾市 或星期二會穿26000位 進一步下試bb 60底 去補第二個裂口

再睇埋日線mtm背馳穿中軸
向下機會風險增加

假如美股隊落, 借勢試多次255
但如果美股隊上 上邊阻力都頗大
大機會257-264上落市到月尾
(美股日線20ma己轉向下 小時圖三角向下破)
仲有好多野要學 淨靠rsi 做trade 果然唔得
鳩up vs 鳩畫
rsi... 真係吹脹。你日線rsi 睇唔到背馳架
我唔畫
齋睇
補充下
今年餘下時間指數如果順勢做 會較難買
如果預500點黎坐 隨時坐五六日先和住走

比較傾向星期一有得升既時間lp 27
依幾日都係睇一分鐘做dt 炸。。。今日都唔知做乜9, 乜都無睇走去買
同埋由於星期五 美股走勢唔明朗
26000又有支持 唔坐call or put overnight

今日兩注
琴日 lp 26200 296--- sell@444
lc 26600 即日 輸左十八格走人
一分鐘我睇到怕。又辛苦又難贏
我長期睇1分鐘
1分鐘太多雜訊 好難搞
要開工 睇唔到咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞