打到華為

103 回覆
43 Like 8 Dislike
感覺問到最後你一樣會扯返落去避啲唔避啲同自欺欺人到
嚟合理化自己對中國貨無動於衷嘅事實
我地又無唔比講,你係咪上得大陸多,無晒言論自由,當我地都係你啲5毛呀!
契弟,有屎你就食啦,我地就係鍾意睇你條契弟食屎仲讚舊屎香嘅死人樣
block左咪比你繼續冇圖9up,啲人以為駁唔到你? 收皮啦
你啲回覆淨係得攻擊一啲內容都無 一句五毛當贏左 你實係辯論冠軍 你唔bolck我 咁我block你啦 反正講黎講去都係五毛五毛
你喜啦,block 唔block你嘅自由
簡單講就係貪平用大陸野
然後自己用就美化件事 無得揀
人地用就譴責
簡單講就係你無原則,想其他人學你咁
你既原則就係自己用就係被迫

人地用就罪大惡極
咁價錢差唔遠點解仲要用中國貨先?
我覺得價錢貴好多都唔應該用中國貨
點解你覺得價錢差得遠就係被迫?明明有得揀
1. 點解你覺得價錢差得遠就係被迫?明明有得揀
差得遠到超越自己能力咪變咗冇得揀

2. 我覺得價錢貴好多都唔應該用中國貨
既然係咁請問你而家用緊咩台
無能力可以唔用 同埋我唔覺得有樣必須品既價錢會貴到正常人無能力應付

第2個問題其實係你既立場應該講既野

不過都答你我用緊hkbn
原來你講個人必須品
以為你講緊日常生活必然會接觸到嘅中國產品同食用品
無所謂講食品 我食大陸運黎既雞蛋 你係咪真係食美國雞蛋先
多數出街食
唔知餐廳嗰啲雞蛋係邊度嚟答你唔到
做得幾多得幾多啫。
個個都咁負面就好難行出第一步。

正如睇新聞點解黃背心運動比雨傘咁易成功
廢老思想:唔滿意咪走囉

悶唔悶啲
其實華為係中國,韓國,日本,歐洲都有份
做咩要打撃華為? 作為消费者只要有好嘢 理得佢係乜水都會照樣用㗎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞