打到華為

103 回覆
43 Like 8 Dislike
有連線加密嘅我諗最多只能知道你上咩網而唔會知你裡面填咩資料

固網用嚟娛樂,
畀支那知我打咩機上乜論壇無所謂。
又唔會睇到我留言講咗乜。

流動訊號用嚟網購或處理其他個人事宜,
唔鍾意支那知我咁多私人嘢。

遲下SMT搞得成5G
直頭可以唔洗咁麻煩轉嚟轉去
畀 Google、外國知我買咗啲乜 = 冇乜特別
畀 支那知道我買咗啲乜 =
見到樓主咁on居
決定支持華為了
PS4 系統本身唔係有加密?話hack就hack得入?
而家好似都未有一個完整同無伏嘅破解針對PS4系統加密
破解到嘅都係好舊版本嘅PS4 firmware...
如果華為連PS4都搞唔到 根本無一個國家需要用安全理由唔用佢啲機
你呢個判斷太主觀
PS4 系統有加密係客觀事實

btw 好彩我係 2x1000M,
PS4同PC之間嘅連線都係獨立、唔同IP
每個國家都用安全理由唔用華為機 都係客觀事實
而PS4既加密絕對唔會高過國家級
而當國家都因為安全問題唔用華為機 你就話PS4會無事
我真係理解唔到PS點解可以咁神通廣大
我想帶返去最原本既問題 你流動網絡用SMT除非你唔用固網 如果有用固網WIFI 其實全屋SMT又有咩意思?
意義在於可以選擇咩時候用咩網絡嚟做自己嘢
當今日我用黎做私人野 聽日再連返華為機既網絡
佢又會唔會真係睇唔返我琴日做過咩?
會,甚至可以咁做:HOST OS 用固網,GUEST OS (即VM) SET佢行手機數據連接,個人嘢入VM做。
virtualbox 係免費的,設定上亦唔複雜。
算啦我知識有限
但係我都係堅持當咁多國家因為安全問題唔用華為機
我地所有既解決方法都係形同虛設
不論實質作用有幾大,又或者覺得做咗純綷心理上好過啲都好,咁做返自己可以做到嘅嘢,點都好過坐以待斃。
數記夠人啦
唔好乜撚嘢都落香港人落水
唔係個個想跟你一齊打擊華為嘅
唔講流動上網,
屋企由pccw轉i cable個光纖modem都係迫你用華為
日日俾人收集數據,單用收集你上過咩網,就分析到你係黃絲定藍絲,過多三十年後秋後算帳
pccw
又係一係全部唔好用、一係全部都用嘅廢老思想

都係上面最尾嗰句:
不論實質作用有幾大,又或者覺得做咗純綷心理上好過啲都好,咁做返自己可以做到嘅嘢,點都好過坐以待斃。
簡單啲講就係自欺欺人
姐係你有用華為、平時啲嘢食離唔開中國製,所以奶埋共、用埋小米華為手機都唔所謂

係囉還掂都係,不如返上大陸住,都係一樣要用中國貨啫
邪惡熨斗:香港已回歸中國,唔好自欺欺人反共,多學普通話,迎合中國社會主義文化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞