有冇u grad fg 得13k....人生點過好..

315 回覆
500 Like 23 Dislike
就算你唔覺 老屎忽考官都會咁諗
做左3 年11k ?
假膠到
aco 12年頂薪先29K
你出面做文員做12年有冇
18fg 係屋企附近做緊倉務文員 13.5k
我知道自己玩撚完架喇
睇下幾時死架姐
所以我唔aim aco
希望考到幫辦個d
如果唔係咩有得考牌既專業
一個普通文員仔每年加幾百人工
真係有d難度
呢度個個FG$30k
樓主無資格做連登仔
你就on9,宜家人地地盤係已經收入高,同樣有機會升判頭之類,人工高姐係更多閒錢去投資買樓,將來一樣贏低起薪fg

相反,低起薪fg只可以拎未知嘅未來嚟講,一定成功?根本fg由你決定做低薪工就已經好難行,企硬17-18k先做,先係正確。
Fg姐 過多幾年咪到你笑返佢地
想當年我乞食科fg得10k
六年後嘅今日31k
利申:非正苦
你識炒股佢地唔識
好多工無大學學歷就升唔到上去
所以你咁睇啦
個學位係比你過幾年用黎上位既
有無讀大學對第一份工幾錢無咩大影響
除非你係d專業既科
當然13k係偏低既
係u grad入面黎講
不過商科唔係讀account又唔想入銀行跑數真係唔知做咩好
當然你有本事入到d真mt既例外
所以無咩夢想職業想做就考慮考下政府啦
屌你講到報名就入到咁
想炒都要有本先得
每個人價值觀都唔同 你想搵大錢可以做地盤
你估個個都想做地盤?做人做狗睇你自己姐
下下都講錢 都cls
地盤工分分鐘搵幾多老左個陣拎番晒出黎睇醫生
20 years ago when I graduated the first job salary is only $10,000 per month, when deduct MPF only $9500 left.
Add oil bro.
正苦工 有point跳,每點point都有增幅
今年頂薪29k, 12年後就40k架啦
當年直情懷疑人生

慢慢黎啦 地盤做苦力做唔得幾耐,慢慢有際遇會慢慢跟住年齡上,如果你唔介意做狗咪去見下紀律部隊囉
無26k已經輸在起跑線
人生玩完
講人工post唔講錢?
加上樓主亦唔係為興趣先做13k,邊個cls
佢話興趣嘅,自己有另一番評論
18FG
IT Support 9 13K
Ready for resignation.
思想唔好咁落後,地盤大把位唔洗落手落腳做20-30k,讀個HD就做到
其實做做下aco可考到其他位再走
冇人叫你做aco做12年on99
當然走唔到另計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞