有冇u grad fg 得13k....人生點過好..

315 回覆
500 Like 23 Dislike
高人工多野跟都唔緊要呀 得嗰15k
High Dip fg 13.8k要俾7k家用表示
同佢地講賭輸晒
當年我都係同你咁上下人工,無俾家用,公司可以退到早收,寫5.5日,但星期六唔會有人出現,食Lunch兩個鐘無人理,仲可以煲劇打機

但唔係話hea工,玩好多創新科技,簡單講就係老闆出錢我地幫佢試野
不過我爸好好嘅 佢好識理財 所以我d錢佢都會幫我儲d 好放心
係咪騙局唻
咁啱我有個fd又係咁講佢阿媽
我好信我爸嘅 理財方面 咁多年黎我同阿媽都比較大洗d 係死慳死抵先儲到咁多錢買到居屋 供滿樓 錢方面好放心佢管
真好
12k路過
乜你唔係fresh grad ja 咩
上年fg得12k,扣埋mpf得番11k左右。今年轉左工有15k
FG唔應該要咁低,升都難好多
第一年 11xxx
第二年 環境差, 95xx
第三年 11xxx->16xxx
第四年 20xxx
第五年 32xxx
....
..
.
呢家 再多d , 唔對路要走 有機會要上
裝備自己唔少得
係呀 2018 high dip fresh grad
做1年 轉過份囉
你覺得你有能力拎高啲人工咪唔好take個offer搵過份高啲人工嫁囉
有13k比你洗仲想點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞