有冇u grad fg 得13k....人生點過好..

315 回覆
500 Like 23 Dislike
屋企人仲叫我比5k家用....
我d fd 做地盤已經係我雙倍以上...
仲笑鳩我讀大學做乜...中四無讀已經夠大炒我
人生真係無晒方向
想問下得13k係咪好正常...
讀垃圾商科咋...
定係因為我特別廢先13k
Fg比38k你好無?
因為你屋企人垃圾咋 我fg去我d世叔伯度做一個月都100k啦

辣殺
FG唔係讀醫果類神科或者做紀律部隊人工底係正常, 中六出黎做地盤仲好過做大學生得D廢老先會講, 係咪特別廢5年後再睇
13k
但屋企附近返 收完工再返下pt咁
老實講 讀大學係幫你增加人脈資源同視野 人工呢d野遲早追到佢 佢做地盤又點 成世都困死做果行 係搵到錢既 不過老左就 做人望遠d 好唔好
除非你on99成世
你五年後都高唔過地盤佬真係你問題多d
不過今時今日通街都u grad年年都有人做爛市咁
13k算差唔多啦 過多幾年可能仲小
垃圾ive IT仔 fg13 做左2年都20 加油啦 慢慢做增值自己 做地盤做紀律部隊係要出賣勞力一定會高d 但無可能做一世
重刷啦
個個FG都30K-50K
又嚟 咁嘅post見到都厭啦

無父幹無家底就馬死落地行喇

考到先得架屌你
渣的士算啦
我都係14.6..
不過家用屋企人3K都okay
但都覺得自己好廢人工好低
係 所以我都準備考
香港地打私人工真係
好難怪d人一路屌正苦 一路一車車咁送去考正苦工
隔離aco都大把人狗衝
你fg都可以做地盤
同學已經考到督察
人地就41k 我就14k
15 fg 表示得11k, 仲要比5k家用
點解d 人成日覺得督察,主任,
ao/eo 好似大學生就好易考到咁
地盤佬又點,俾你30年光景,50歲咪仲係fresh grad double。
讀廢科既後果
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞