2019年樓市CCL135點 神預測大賭局!!! 3zero VS 宮園薰+幾隻淡友

585 回覆
93 Like 175 Dislike
屌你老母呀屌左
叫你估下年CCL啫
其實有乜好拗,你覺得跌左10幾% 咪10幾%, 跌得3% 咪3%, 每個人解讀方法唔同姐
咁我估165啦去返17年果陣 你呢 你尋日話睇升 睇幾多?
日日跌係對隻摸頂狗3zero既懲罰
我話185
17年我抽全城匯,果陣個價都幾合理可惜抽唔中
我都估下, 170左右
你都戇尻,cap幅圖當時我幾時有講過估錯捐$2000。無圖你捐返$2000 ok?
你條引戰狗含撚啦
咁你睇下人地買黎做咩囉
睇好睇淡而等唔等都係有成本架啦
問題個口氣唔好咁大丫大佬
下下都話樓爆5成點信你地呀
除非你話樓爆係2~30%就算爆, 咁咪再討論囉
你都幾打橫嚟講喎, 樓價升咗十年先升到8-9月個高位啦, 唔通估跌就要一年跌到底咩, 依家個事實係IT狗層樓個銀行估價由480萬跌到去370萬, 但CCL同政府個數據只係跌幾個%, 你又話我知點解囉!
所以咪叫你地報個數出黎, 分析升跌冇用
升市講升, 跌市講跌, 好似大師咁, 升市就尻縮瘋狂改回, 跌市就出黎大聲威, 咁樣你都信呀?
既然係慢跌, 姐係短期內都唔買得
你用時間黎講, 就唔關個價事架啦WO
升左十年, 係咪要跌番十年慢既先到底, 到時再買?
唔係既話, 你地又睇跌幾耐先可以入市呀?
早幾個月好友就似大師咁喇,升市就大大聲威,依家縮到死狗咁,但淡友唔同喎一直都係講緊勿接火棒提醒人風險,去到合理又負擔到價位先入市都未遲,幫人避開頂位。只係你一廂情願咁扣人帽子話淡友一定係叫人插到底先好入市。

Are you sure?
宮園薰巴打重申左估樓巿高位跌3 成, 咁咪得, 其他淡淡講咩都係廢話
如果係因為CCL唔準會有滯後咁咪再搵個大家都agree 既指數囉

如果無其他數更好反映, 咁CCL 最高位係8 月既188.64, 宮園薰巴打都講左一年內高位跌3成, 咁假設CCL係可接受數據, 咪姐係下年12月132.05 囉, 當佢有滯後啦, 俾返10% buffer啦, 佢咪150.91囉, 我諗個指數唔會滯後30%嫁ma

到最後, 咩160, 跌左15% 你話佢係調整又得, 話佢係爆又得, 姐係又唔到150.91, 又無上到200, 咁咪Super 囉, 搞到咁複雜把撚咩 到時大家心裏有數的確解釋都晒氣
弱智,即係無圖啦。捐$2000啦柒頭
弱智,即係無圖啦。捐$2000啦柒頭

睇住死狗3zero比人圍撚真係爽

佢老母層乞衣樓又跌跌跌
你見佢用170做線都知咩事 大大聲話170以下佢贏 不過我照受
之前就咁口響CCL135
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞