英倫扮工室#21

448 回覆
1 Like 1 Dislike
話brexit 之後買樓果班可能都係失望
新聞話外國有錢佬掃貨

Brixton 睇返我住果度附近,近四年樓價升左10倍

咁誇

係,唔怪得我個經理話租唔起
Brixton 睇返我住果度附近,近四年樓價升左10倍

咁誇

租都租唔起
唔通要訓街
有無oxford 巴絲
有無oxford 巴絲

都叫近Oxford
Brighton 有咩餐廳好食

食過有間日本野叫sushi garden幾正

VIP, Casalingo.
海鮮果D就咪搞Regency/Mel rose
more

圖x2

HK or local?

圖x2

HK or local?

Why not both
有無oxford 巴絲

都叫近Oxford

邊頭
原本諗緊開個 LISA 吸啲錢

但宜家啲屋咁貴買3bed好容易過 £450k

都仲有好多

LISA 真係幾so啵

First House低過450K或者50歲先拎得錢
原本諗緊開個 LISA 吸啲錢

但宜家啲屋咁貴買3bed好容易過 £450k

都仲有好多

LISA 真係幾so啵

後生仔上車嘛 250k-350k 兩房 有房有高潮呀
真係結婚先再換屋囉
都仲有好多

LISA 真係幾so啵

真係結婚先再換屋囉

450好似london內
london外係250定300

真係結婚先再換屋囉

London 450k 等於香港劏房
真係結婚先再換屋囉

https://www.bayscape.co.uk/
呢到有堆好似低過250k

上車盤 返工就腳 容易賣就算啦 又唔會住一世
重點係唔洗交租

重點係唔洗交租

唔係交唔交租
係倒唔倒錢落海
供樓同交租都係每個月俾錢
但係供樓起碼係一項投資

同埋住得就對自己好少少
初初搬cardiff果時間真係唔得掂

重點係唔洗交租

唔係交唔交租
係倒唔倒錢落海
但係供樓起碼係一項投資

同埋住得就對自己好少少

供樓其實都會有一部份還利息
重點係唔洗交租

唔係交唔交租
係倒唔倒錢落海
但係供樓起碼係一項投資

同埋住得就對自己好少少

供樓其實都會有一部份還利息

但係交租乜尻都無
有無oxford 巴絲

都叫近Oxford

邊頭

都叫近Oxford

邊頭

都有段距離
生活好苦悶
見到香港愈離愈垃圾 愈離愈想過英國移民
本身揸bc 但都驚過到離搵唔到食

真心 英國都唔好得幾多 不過英文反正唔係native 耳根清淨咗咁解 如果你專心留意政府政黨新聞 一樣會眼火爆

搵唔搵到食就睇你個人要求 離開咗香港 就冇咁多人同人之間嫁比較 買樓可以住大啲 買車入油冇咁肉赤雖然都唔平 歐洲買名牌服裝真係天堂 其實service嘢就貴到hihi 改條褲都成百蚊港紙仲要等一個星期

響英國 就算你住倫敦你都唔會好似香港咁成日出街食 一來種類少 二來又唔太好食 住大咗 反而做咗毒撚唔想出街

其實如果有野心搵錢又未過三十五 應該留響香港或者其他機會多嫁地方闖下

同意

英國比稅比到hihi
人工過100k 更肉赤 真心想搵錢 一定香港最易
但英國生活的確有質素過香港 起碼周末你可以有唔同選擇
都仲有好多

LISA 真係幾so啵

真係結婚先再換屋囉

Two bed 350有d 蚊水
咁誇

租都租唔起
唔通要訓街

佢要studio flat,我唔洗

真係結婚先再換屋囉

Flat有大把
真係結婚先再換屋囉

Flat有大把

Two bed house 又真係小見d
多數扮three bed間到鬼五馬六

真係結婚先再換屋囉

help to buy ISA 先有分 London. LISA 劃一450k
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞