英倫扮工室#21

1001 回覆
1 Like 3 Dislike

返香港啦
見到香港愈離愈垃圾 愈離愈想過英國移民
本身揸bc 但都驚過到離搵唔到食

真心 英國都唔好得幾多 不過英文反正唔係native 耳根清淨咗咁解 如果你專心留意政府政黨新聞 一樣會眼火爆

搵唔搵到食就睇你個人要求 離開咗香港 就冇咁多人同人之間嫁比較 買樓可以住大啲 買車入油冇咁肉赤雖然都唔平 歐洲買名牌服裝真係天堂 其實service嘢就貴到hihi 改條褲都成百蚊港紙仲要等一個星期

響英國 就算你住倫敦你都唔會好似香港咁成日出街食 一來種類少 二來又唔太好食 住大咗 反而做咗毒撚唔想出街

其實如果有野心搵錢又未過三十五 應該留響香港或者其他機會多嫁地方闖下

香港先不論政治 其他都好難頂 咩都貴 出到條街全部都係人 大陸南亞周圍都係
另外老豆老母仲有幾年都退休 應該之後都會長stay果邊 佢地果邊有樓 所以先有咁既念頭
有無巴打做緊Civil?

有冇人中左cathay data breach 諗住去告9佢
見到香港愈離愈垃圾 愈離愈想過英國移民
本身揸bc 但都驚過到離搵唔到食

真心 英國都唔好得幾多 不過英文反正唔係native 耳根清淨咗咁解 如果你專心留意政府政黨新聞 一樣會眼火爆

搵唔搵到食就睇你個人要求 離開咗香港 就冇咁多人同人之間嫁比較 買樓可以住大啲 買車入油冇咁肉赤雖然都唔平 歐洲買名牌服裝真係天堂 其實service嘢就貴到hihi 改條褲都成百蚊港紙仲要等一個星期

響英國 就算你住倫敦你都唔會好似香港咁成日出街食 一來種類少 二來又唔太好食 住大咗 反而做咗毒撚唔想出街

其實如果有野心搵錢又未過三十五 應該留響香港或者其他機會多嫁地方闖下

香港先不論政治 其他都好難頂 咩都貴 出到條街全部都係人 大陸南亞周圍都係
另外老豆老母仲有幾年都退休 應該之後都會長stay果邊 佢地果邊有樓 所以先有咁既念頭

完全明白

只係想話你知 唔好對英國有fantasy 响英國 除左倫敦 同個別鎮 其他地方嫁白人見到黃種人就好似你見到蝗同南亞人嫁眼神咁
有d野係用錢買唔到,例如香港唔可能住遠d就會有個 garden, 亦都永無可能有五天工作
利申 civil
有d野係用錢買唔到,例如香港唔可能住遠d就會有個 garden, 亦都永無可能有五天工作
利申 civil

住大灣區就可以
利申 civil

村屋?
Bristol 證明左20mph zone危險過30
香港想跟住整
Brighton 有咩餐廳好食

食過有間日本野叫sushi garden幾正

little fish market
香港想跟住整

我覺得可以一試
http://theconversation.com/london-is-proposing-20mph-speed-limits-heres-the-evidence-on-their-effect-on-city-life-102129

bristol council 自認失敗但無錢轉番30 hahahahah
我覺得英國政治無咁到肉當食花生睇,當然都因爲陌生啲嘅關係

另外就係 work life balance同埋揸車方便,屋企大毒係屋企都舒服好多
屌你老母追女呢味野真心睇唔透

另外就係 work life balance同埋揸車方便,屋企大毒係屋企都舒服好多

有高basic salary就有work life balance

more

more

去到一個位都未係正式date 唔知可以點

more

more
more

more

香港想跟住整

我覺得可以一試
http://theconversation.com/london-is-proposing-20mph-speed-limits-heres-the-evidence-on-their-effect-on-city-life-102129

bristol council 自認失敗但無錢轉番30 hahahahah

點解話失敗?篇報道話每年死少四個人?
我覺得可以一試

點解話失敗?篇報道話每年死少四個人?

之前見到新聞話Bristol Council自己認唔work 😂

more

圖x2

係 冇咁入肉 因為冇感情

其實住耐咗 又開始覺得自己間屋細
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞