英倫扮工室#21

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
中國人公司既人工啊巴打,仲係pt.
同鬼佬整pizza 好過。 swansea 有個amazon 既倉,其實係我屋企附近。呢d 倉成日請好多人,你可以試試

between,絲打住bay campus附近喎 無車揸一到長假就無巴士搭

我屋企門口係巴士尾站,唔係uni bus, 所以ok 的。
你係咪住鴻昌果頭

係,睇黎轉tg傾好啲 https://t.me/wh2019
between,絲打住bay campus附近喎 無車揸一到長假就無巴士搭

你係咪住鴻昌果頭

係,睇黎轉tg傾好啲 https://t.me/wh2019

威爾斯嘅兩位搵Hydra 巴打照住啦
barclays投訴一次就有£25
hourly rate = 250

?
你係咪住鴻昌果頭

約出黎唔通係連登到講detail咩 Swansea 係個細城,市區同旺角差唔多大,好快就自爆哂嫁啦
威爾斯嘅兩位搵Hydra 巴打照住啦

Hydra巴打都係Wales?
聽到H&C line suspended 同district line partly suspended 就要睇下個同事幾多點先返到工

Btw Victoria line 真係返工救星 遲半個鐘起身都早左3個字到,可以爆石
好驚訝收到JP Morgan in house recruiter LinkedIn message, 問我有無興趣個position. 我做開 real estate developer, 佢個位做valuate security for investment/loan.
未收過JP Morgan 咁大間既message,重要係vice president recruiter send比我.

會唔會係我多心,其實佢地都係亂send?

間唔時都收到, Vp recruiter 有d 係outsource 左比出面做,多數mass email , 但有興趣可以試下
好驚訝收到JP Morgan in house recruiter LinkedIn message, 問我有無興趣個position. 我做開 real estate developer, 佢個位做valuate security for investment/loan.
未收過JP Morgan 咁大間既message,重要係vice president recruiter send比我.

會唔會係我多心,其實佢地都係亂send?

間唔時都收到, Vp recruiter 有d 係outsource 左比出面做,多數mass email , 但有興趣可以試下

?

?
終於砌咗部
上年black Friday買parts寄香港 聖誕攞返黎

終於砌咗部

唔洗vat?
終於砌咗部

唔洗vat?

寄英國要 寄香港唔洗
終於砌咗部

fractal design?
終於砌咗部

係 R6

本來未諗好個case 十一月底見Amazon UK 有lighting deal £105 即撳
Case ssd mobo 英國Amazon 其他全部Newegg寄香港
終於砌咗部

係 R6

本來未諗好個case 十一月底見Amazon UK 有lighting deal £105 即撳
Case ssd mobo 英國Amazon 其他全部Newegg寄香港

我香港嗰部都係R6 勁好J#

但係重到pk所以無攞過嚟

係 R6

我香港嗰部都係R6 勁好J#

但係重到pk所以無攞過嚟

肯定啦 太大舊又重
終於砌咗部

見到香港愈離愈垃圾 愈離愈想過英國移民
本身揸bc 但都驚過到離搵唔到食

真心 英國都唔好得幾多 不過英文反正唔係native 耳根清淨咗咁解 如果你專心留意政府政黨新聞 一樣會眼火爆

搵唔搵到食就睇你個人要求 離開咗香港 就冇咁多人同人之間嫁比較 買樓可以住大啲 買車入油冇咁肉赤雖然都唔平 歐洲買名牌服裝真係天堂 其實service嘢就貴到hihi 改條褲都成百蚊港紙仲要等一個星期

響英國 就算你住倫敦你都唔會好似香港咁成日出街食 一來種類少 二來又唔太好食 住大咗 反而做咗毒撚唔想出街

其實如果有野心搵錢又未過三十五 應該留響香港或者其他機會多嫁地方闖下

真心 英國都唔好得幾多 不過英文反正唔係native 耳根清淨咗咁解 如果你專心留意政府政黨新聞 一樣會眼火爆

搵唔搵到食就睇你個人要求 離開咗香港 就冇咁多人同人之間嫁比較 買樓可以住大啲 買車入油冇咁肉赤雖然都唔平 歐洲買名牌服裝真係天堂 其實service嘢就貴到hihi 改條褲都成百蚊港紙仲要等一個星期

響英國 就算你住倫敦你都唔會好似香港咁成日出街食 一來種類少 二來又唔太好食 住大咗 反而做咗毒撚唔想出街

其實如果有野心搵錢又未過三十五 應該留響香港或者其他機會多嫁地方闖下

點解35歲做分水嶺?

點解35歲做分水嶺?

睇行業啦 如果一樣management 35歲做到senior management或以上先叫做將材 30幾歲仲係manager grade 過多十年應該都係甘草manager 乜鳩都要你做仲要驚被人炒 到咗呢個年紀要你創業你又會有好多顧慮 咁到不如求過安穩生活啦 外國生活係冇香港咁大壓力嘅

等多半年睇下brexit影響成點先

其實我唔會擔心搵唔搵到食 你bc得個job market同香港應該大同小異
你本身適唔適應到當地嘅生活先係首要考慮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞