有冇人用智能燈膽?

30 回覆
2 Like 18 Dislike
幾錢?好唔好用
邊個咁無聊負皮
兒登
用緊Google home + Philips Hue 當玩具玩下幾得意 訓係床度可以用command/電話熄 不過比我簡我會整智能燈制 乜燈都得 不過就大工程D
最想係黃光白光換到
Philips Hue +1
夜晚訓覺時間自動變暗變黃
朝早自動著燈
如果Philips 出啲唔洗bridge嘅燈泡就好,要裝多舊野好煩
原來咁貴
Ikea我見百幾蚊
就係想咁
Ikea個價錢好似唔包bridge?
用緊philips hue
攤起床到玩電話玩到眼瞓,唔需要落床就熄到燈
想問下philips hue既用家會唔會用到頭暈?
想平可以玩yeelight
唔駛用bridge
又可以用google home 去控制

yeelight 燈帶相對philips hue 果條無咁光,但只係講緊1xx 人仔
咁正 仲擔心要用大陸app
買咗粒好似小米出嘅牌子單粒水貨115hkd,so far一個月未壞,led非常光芒,白燈可射盲眼,其他色冇乜撚用,但係暖色系唔錯,最方便係調教光暗度,睇書可以唔洗太光,打機開盡又可以護眼,瞓上床玩手機唔洗爬返落床熄燈再摸黑上返床,少少改變就解決問題方便到極致,根本呢類產品就係應該早啲出現。
14年買咗第一代 lifx 用到依家
就咁上燈膽, 唔駛再駁多舊嘢
夠光, 我用白為主, 間中轉下黃, 但其實好少轉顏色
方便, 瞓覺禁電話熄燈, 返屋企自動著燈

之後佢出咗好多隻, 不過依家好似無直 ship 香港
https://www.lifx.com/
14年買咗第一代 lifx 用到依家
就咁上燈膽, 唔駛再駁多舊嘢
夠光, 我用白為主, 間中轉下黃, 但其實好少轉顏色
方便, 瞓覺禁電話熄燈, 返屋企自動著燈

之後佢出咗好多隻, 有 ship 香港 但有 D product 唔 ship
https://www.lifx.com/
好貴,同埋無乜用
KFC巴打原咁講究
好貴喎
好方便喎?
香港屋咁細 8成人間房都唔知有冇100呎
但可以轉暖光 白光
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞