中環派飯Plum三個月燒過千萬 投資者呻外賣平台搵笨

240 回覆
228 Like 5 Dislike
根本係騙局
但我撐andrew
講咁耐都冇女女圖 佢地既質素值20k喎
出面識玩個班全部都係咁
最初撬人過檔時,有22-25k

應該之後開始縮水
咁外賣app可唔可以食到其他區先?
落去拎唔係問題
順便落去抖抖氣
你覺得揾笨柒姐
中環好多人用plum既
大公司MT打雜都好,人地都會睇得上你叫做有相關工作經驗同市場運作
我就真係睇唔到呢D垃圾Startup俾呢個Title你,但做d咁嘅工作嘅意義喺邊
我係銀行會唔會無啦啦請個上一份工係負責派飯嘅人返來做Trainee?
好多外賣APP都有最低消費,甚至要加運費,呢間嘢乜都唔使加,好過自己日日落街食嚟食去都係嗰幾間。
所謂好多人用
但間公司就執咁

所謂中環人係咪真係有咁大需求
非用依個方法食飯唔得
我睇死間獵頭佢有份或者係門益friend
獵頭推薦果個人被請咗, 公司就會比個職位一至兩個月人工(如果高級職位/人工高可會幾個月添)獵頭作為報酬
嘩如果兩間野打籠通
萬幾二萬請百幾二百個MT派飯
真係fat fat
絕對係....中環基本上食個飯都6-70蚊大部份地方
40-50既地方等位都等到PK
金鐘個邊就仲大獲
佢自己管理問題姐
我叫plum係因為我返中環但可以食到中環無既餐廳
喺九龍灣返工都有得食榮式雞扒
concept 幾好,可惜搞果個人淨係想cap水走佬
個邊如果有鋪 我都想試下開間茶記
經驗就吹出黎架姐,無人叫你剩係話自己做派飯,唔通top sales又話自己最叻cold call搵生意咩,interview講包裝,唔洗真係做過。反而同意上面師兄講人工夠高話之請我去做清潔,我都照做,比個名你人工低有咩意義
揾 MT 負責派飯?

不如揾低胸短裙靚女派飯,包你生意多到唔想做
我有同事日日試新嘢,由卅幾蚊至五、六十蚊都有

自己行落街買,都無咁多選擇。

你搵送上門嗰啲,無七,八十蚊,唔使旨意有得食啦。
拎完飯就走啦
喂埋你食就話姐
事實上係有搵架。
無錯
九龍灣megabox果邊返工叫plum真係正
果邊無啖好食
本身話中環多人用同話中國十三億人
一人賺一蚊發達無分別

同共享單車一樣根本供過於求

同埋中一次食物中毒 成班人已經屌哂鬼
都估到呢間野咁短時間內咁高調但又咁快收皮
然後又咁高調咁話蝕入肉要裁員
應該係坤投資者錢

不過估唔到用headhunter呢招咁刁鑽
abc有家底都係個別狀況啦,如果全部都係呢d人咁根本就冇野值得擔心
慘就係慘在係總會有後生睇在出手咁高份上去做

不過唔腳踏實地又怪得邊個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞