中國秘密製造「空軍一號」

47 回覆
0 Like 0 Dislike
中國秘密製造「空軍一號」

■中國領導人出訪專機任務現由國航承擔。

有消息指中國正秘密製造國家領導人的專機「空軍一號」,且可能於年內使用,將從之前以運輸功能為主,變成兼具指揮、保密等多功能。據稱中國「空軍一號」 使用美國最新型波音747-8機種 ,先經德國改裝再運返中國。

波音機改裝

中國國航曾於2014年底在美國西雅圖從波音收到首批747-8,並加入國航機隊運營,國航曾於2015年6月發佈通知表示,「中國國際航空一架波音B747-8由於客運更新停場暫停運營,註冊號B-2479」,據人權民運資訊中心消息,這很可能正是未來的空軍一號。這架飛機於2014年12月由國航司進口後,於前年5月送去德國改裝,已於去年下半年改裝完成返回中國,再在國內進行改裝。
消息指,目前習近平乘搭的專機型號是波音747-400,編號為B-2472,是國航的民航機,已飛行16年,飛機問題很多。外訪乘坐的專機不能指揮解放軍應變突發事件,機內通訊可被破解,也沒有雷達監視週圍空域,以及無反制飛彈裝置等。
中國人權民運資訊中心
波音?
秘密到咁多資料
支共豚最撚唔愛國
用波音重要拎去德國改裝
用國產機自己國家改裝唔得嘅
支共豚最撚唔愛國
用波音重要拎去德國改裝

身體卻很誠實
用得波音有幾秘密
你飛去邊美國波音都會知
咪又係同俄國部航空母艦一樣
照樣copy
美帝空軍一號又係咩來頭有冇爸打略知一二,想比較下兩部機嘅差距
美帝空軍一號又係咩來頭有冇爸打略知一二,想比較下兩部機嘅差距

747-200 改裝
新果架 747-8 改裝
空軍一號有人用左。介唔介意叫空軍二號

叫勁共一號

叫勁共一號

火車頭

叫勁共一號

叫中國的會一號
支共豚最撚唔愛國
用波音重要拎去德國改裝

你夠膽坐?
我就唔信咁大架機人地無整定d back door陰9你。中國用黎做空軍一號都幾夠膽
銀牙!

叫勁共一號

車頭一號會唔會好聽d
笑撚死我 唔用C319?
喂屌你老母你架 "国产大飞机" 呢?
中共高官 既食物, 都係由外國進口

根本中共自己都信唔過中國既產品
屌你上淘寶已經大把200包郵啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞