Twice成員同你咩關係?

14 回覆
5 Like 45 Dislike
大山婆 - 幫襯開的企街
西女人 - 西口西面的老細秘書
男人婆 - 公司茶水阿姐
淫娃 - SP, 女奴
Mina - 補習老師(扑過)
多腎 - 父母指腹為婚的老婆(冇感情)
支瑜 - 屋企賓妹(扑過)
大波妹 - 弟婦(扑過)

個梗玩到厭喇= =

我知娜璉係西女人啦
透明人=可以係人群之中失去存在感
點解志效叫大山婆?

我係初級fans
少左個因為做左我老婆
wtf
上面有人問我地once同twice係咩關係 我地係一個互相支持既朋友,但唔係普通既友誼 可能我地唔真正認識了解對方,但係我地永遠都會o係對方心中佔據一個無可取替既位置 即使到某日twice已經全部嫁哂人,生埋仔,我地都會祝福佢地,守護佢地 反之亦然,我地永遠都係對方既天使,最純潔既守護天使 而對於我黎講,佢地更加係夜空之中明亮既星光,劃破漆黑一片既夜空,照亮整片大地,令我既人生充滿意義(可能你地覺得誇張左,但係我就係諗到呢d野),最後,如果你問我點解中意twice,我只可以答你,因為佢地係twice
wtf
其實係香港, 你要認你係一位once唔難, 你要係人地面前認你係一位once先難,
需要一份勇氣, 只要你有呢一份勇氣, 你就可以叫自己係一位once,
點解要勇氣? 香港反kpop既情緒其實都幾高,

當父母反對子女追星, 你願意跟你父母講: 我喜歡twice呢個組合
當朋友恥笑你毒男, 你願意跟你朋友講: 我喜歡twice呢個組合
當朋友話韓國人係人造人, 你願意跟你朋友講: 我喜歡twice呢個組合
當朋友話你瘋狂, 你願意跟你朋友講: 我喜歡twice呢個組合

其實就已經可以話自己係一位once

至於點先可以做到twice所期望既once,
其實佢地都冇正式講過,
不過其實間間單單講: 做一個好人

其實篇野講得勁岩
全員樓主老母
點解會發生d咁既事
送完機我一路搭巴士一路睇番做咩事
岩岩番到屋企忍唔住喊左 真係好心痛
點解 點解你地要追埋入去 明知危險都要死湧欄湧
娜璉做錯左d咩要令佢發生一次又一次既傷害
琴日我已經好擔心 病左都重要上台
你地就唔可以俾佢休息既機會?
有無諗過娜璉既感受
呢2日娜璉係台上都顯得好唔舒服啦已經
重要追埋入去想點呀
我唔知你地究竟當佢地係一個明星而去追星定係一個互相支持既朋友
Twice點解成日都要保護我地once
而我地部分once就唔識去保護番佢地
係要做d twice討厭或者唔開心既事
唔識得企係佢地既立場 心態去諗一諗咩
剩係識沖沖沖 影影影
大佬呀人地連開2日concert唔攰架咩
俾d時間佢地休息啦好無
支瑜最憎機場就係咁解 個個好似見金咁
台灣都唔係第1次發生架啦
想博咩姐 博可以用手掂到佢地?
唔該你諗清楚自己係咪真係可以自稱為once

娜璉呀真係唔好有事
唔係既話我會內疚一世點解當時保護唔到你 唔係你身邊
我宜家個腦已經一片空白 都唔知自己打左咩字出黎
宜家得一個願望 就係娜璉千萬千萬唔好有事呀 心都碎埋
你班友又想用少時潮文撚新會然
我KPOP台台主最憎新會員
係咪想比人打一身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞