好後悔帶咗我老豆去睇凱滙

95 回覆
18 Like 300 Dislike
所以我咪話幾時係明朗。。。。

好個時又話下年唔明朗,又唔敢出手

唔好個時更加唔洗講,又係唔敢出手

等下等下,真係買條毛
年齡太大又做唔足30年
真係要住個啲 交租都交左 幾廿萬, 甚至一百萬。。。

睇淡真係租樓好,交租又無樓在手其實即係short緊樓
搏樓價未來貶值,如果出年真係好多人預算既跌10%,就絕對搏得過既
不過同short股票一樣,估錯左既就麻煩
有d人在辣招出左之後,等到而家都買唔到樓
估錯咪雙失

失租金,樓價,同時間
所以我上面都講左,睇香港大環境去決定買唔買樓真係食得屎
你研究好自己個區,打通哂人脈關係
買都買平過市價兩成,估價都高你一大截,咁你咪贏左囉
向來樓市都係平買平賣,高買高賣,無得預知未來
想自住就更加要研究你想住個區,有咩樓你想住又負擔得起
新樓樓價好硬,除非買2手樓

供得起先買,同埋地鐵附近樓盤只會越來越少。
同意
認同

其實佢仲可以考慮,應該無乜迫切,比個機會其他人好過啦,自己又可以儲多啲彈藥
抽左都未必買到
未必嘅樓主可能同屋企人住緊呢
如果住緊無必要買既話,咁佢自己博一博啦!!
估錯嘅話等下年啲新盤囉 下年都有好多新盤供應 想買返觀塘嘅咪試吓安達臣
但係地鐵站越來越多 遲啲有沙中線 港島北線 古洞 之後 又話又會研究屯門去荃灣深井嗰度開地鐵站
而且好多舊區又重建
低水低水
樓市唔跌或者升咪低水囉
過兩個月再睇過
點會無呀!將軍澳都排住隊出貨啦!
樓主睇淡就唔好買,始終要供嘅係你,第時就算升跌有咩你係要自己負責返。
diu no chinese
my power powerful
做咩咁激動我咪話有囉
On9先講地鐵附近既樓盤愈來少,當二手死架,唔住得人?
又無錢,又一定一手樓,咁on9既無得救
要早享受就買二手啦
呢個盤樓花期超長
求奇啦 買左先 錢可以搵過 樓買唔到你就怨一世 當你屋企家庭收入大約15個 一年就番黎啦
支持樓主唔好買睇定D
你老豆冇講錯
依家買樓正傻閪
假膠都咁多人覆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞