好後悔帶咗我老豆去睇凱滙

95 回覆
18 Like 300 Dislike
佢成日話觀塘未來個規劃好,而且相比起啟德,TKO south,同埋未來安達臣華懋個盤,凱滙係低水好多。同埋佢覺得觀塘會係Next CBD,所以無論買嚟第時收租定自住,都會相當唔錯,亦都因為係咁佢返到屋企都念念不忘

But my concern is 而家個經濟係喺turning point,未來兩年嘅經濟我自己睇係會相當之唔明朗。唔係intend 去抽巴打水,但我真係唔想而家貿貿然衝入市,買貴咗就仆街 成幾球嘢我真係唔可以當射咗落海就算數

唉老豆而家又諗住搵我講呢個盤點好點好 好煩呀
叫佢俾錢買咪得law
佢full pay咪要
要付就不了
就係要供
口價抵喎
市中心 近地鐵
贏面好高
純粹個人意見
抽中先諗啦
貴到幾球
其實點都唔叫抵啦
只係貼市價
本身做個行都係同香港同生同死
到最後咪又係留俾你,樓 long run 升值, cash long run 貶值
幾年之後先收樓
到時都唔知咩世界
賺大錢睇長線,經濟波動點都有。
屌驚西

最好俾狗住
觀塘警區特別職務隊、觀塘警區特遣隊、秀茂坪警區特別職務隊及入境事務處人員,今日(6日)上午約9時展開代號「萬里達」(MILESMETER) 及「孤影」(LONESHADOW)的掃黃行動,在康寧道、輔仁街、崇仁街、瑞和街、宜安街及觀塘工業區一帶拘捕14名年齡介乎25至45歲持雙程證的內地女子,涉嫌「違反逗留條件」。所有被捕女子現正被扣留調查,稍後將交入境事務處跟進。
神秘房封咗
我而家好regretful 唉,dun know what to do
you can have your dog live there
Frankly, I don't want my 人生got limited by 一層樓囉
我寧願買發展冇咁好,但lump sum 無咁大嘅首置盤
如果假設依家收入未來5、6年不變,而且加息只會加多一兩%,呢個價係吸引。

但真係對自己未來收入穩定性信心不大
我人工係會穩定嘅
但經濟形勢我真係睇唔透
買樓貶值 呢句野益左幾多人 ?

as simple as that
唔係話唔可以買樓
而家你同地產行打好關係
講到明你只要'業主急放筍盤',唔要垃圾樓花
咁樣跌幾成,你又供得起自住,其實你都無咩好怕
樓市究竟係大跌市,定好似15年咁跌左又升番上去,邊個知?
btw如果而家市價跌一半我即買,話唔買等再跌個d,本身就無能力買樓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞