歌手韓子亮TL社交平台留言疑輕生 好友綠魔許嘉浩:暫時無事

21 回覆
1 Like 12 Dislike
歌手韓子亮日前在社交平台留言疑似有輕生念頭說:「對唔住各位,或者離開世界可能真係一個解脫,我諗今次係我最後一次上社交平台!」甫文一出嚇親不少身邊好友,記者未能聯絡上子亮,但他其中一位好友許嘉浩(Karl),昨日親自打電話去了解事件,與子亮合作拍節目的Karl稱:「佢最近情緒有啲波動,佢唔止第一次類似嘅甫文,前幾日有飲過嘢,都有同佢傾偈,我哋都搵咗佢家人問候,暫時冇事!」
韓梓亮、梁家進、梁迪斯、梁柏廷,到底哪一個才是真名?TL說:「我原名叫『梁家進』,到2011年爸爸有啲毛病,就嚟過身,我嗰時簽咗公司就嚟出道,公司就帶咗我去睇相,改咗『梁迪斯』,連身份證都改埋。」身份證改名為爸爸沖喜後,他又與當時唱片公司商討用「梁柏廷」作出道藝名,可惜未出道就因「肛交勒索案」罪成入獄26個月。刑滿後,他又改名「韓梓亮」:「今次冇睇相,我好鍾意韓國,『梓』就係木加個辛字,好似人只要努力就會建立到一舊木,努力就會發光發熱。」
好彩仲有機會喘氣
挽留!

最衰都係波台班仆街提你肛交單野
歌手韓子亮日前在社交平台留言疑似有輕生念頭說:「對唔住各位,或者離開世界可能真係一個解脫,我諗今次係我最後一次上社交平台!」甫文一出嚇親不少身邊好友,記者未能聯絡上子亮,但他其中一位好友許嘉浩(Karl),昨日親自打電話去了解事件,與子亮合作拍節目的Karl稱:「佢最近情緒有啲波動,佢唔止第一次類似嘅甫文,前幾日有飲過嘢,都有同佢傾偈,我哋都搵咗佢家人問候,暫時冇事!」

屌你老母!屌你老母!
TL自細跟住好憎佢嘅阿媽生活,至今攞住死鬼老竇部份遺產闖一番事業,命途未算最坎坷嘅!

13年時準備出道做歌手的梁迪斯(原名梁家進,又名梁柏廷),因與一男同志發生肛交後勒索對方 25萬,結果勒索罪成,最終被判入獄 2年。

當年被大字標題寫到「樂壇新秀涉肛交勒索」,出獄後的梁迪斯改名換姓韓梓亮( TL),死心不息再向樂壇發展。週日( 6日)接受訪問:「𠵱家好好彩,可以做番歌手重新出道。」仲大爆與劉公子同囚赤柱的秘聞。

「急住搵錢交租,喺程式上識咗啲人,上咗嚟我屋企。初頭真係無諗過呃佢錢,係佢真係雞姦咗我,咁然後我就諗歪咗,導致俾人告恐嚇勒索。自己真係錯咗。」

現已改名換姓叫韓梓亮的他,係江湖二代,爸爸沙膽雄當年活躍佐敦一帶,更是剛過身的 14K要員鬍鬚勇頭馬之一,惜 12年因病離世。

13年因勒索男同志 25萬而被判入獄 2年 2個月,與母親關係甚差嘅韓梓亮全程冇親人去探過監。

韓梓亮爸爸沙膽雄(右一)曾介紹過唔少藝人前輩畀囝囝識,勒索事件發生後,韓梓亮曾經搵過部份前輩出嚟食飯兼攞意見(網上圖片)

講到 13年被男同志雞姦,韓梓亮不禁流眼淚,喊住謂:「真係好痛。」
慘遇非禮大叔

TL去到自己小時候住的大廈後樓梯,當年被非禮的情景即在腦海中浮現。他說:「個中年男士帶我去後樓梯非禮我,嗰陣大約8、9歲,我話唔好,佢仲不停摸。之後有人行過,我就乘機跑走。再之後有次佢話請我飲汽水,帶咗我去後山山邊,仲叫我擒入欄杆入面,如果嗰陣我擒入去實會碌落山,之後我即刻跑去屋企附近求救,啲人唔信,大叔仲同啲人講我係佢個仔,之後帶走我又打咗我一巴。」

屋企人以為作嘢

TL愈講愈激動:「畀佢摸咗超過10次以上,自己唔識報警,同屋企人講佢哋又以為我作嘢。如果依家畀我見番佢,我一定報警拉佢!佢肯定唔係淨係非禮我一個,我只係其中一個受害者。」之後他更忍不住委屈落淚:「畀佢摸就好似私隱畀佢見到咁,依家見到大叔都有陰影,到咁多年都仲有陰影,好辛苦,有時發夢都記得。」
邊位呀
又係連登累事
差少少香港就得到救贖
綠魔再現,物以類聚
妖魔鬼怪就係會聚埋一齊
attention whore
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞