英國local鬼婆叫你地唔好再扮BBC口音

347 回覆
75 Like 146 Dislike
屌, 你隻狗都可能做youtuber, 開班教人口音喇
真係估唔到咁撚樣都可以紅得起, 阿豬阿狗英文有番少少低chok可聲, 包裝下都得啦...
佢啲口音咪就係串到你地嗰下過癮囉
Stfu. Bitch
平心講其實好似林鄭個種英文係最適合香港人形象(可以去youtube睇佢垃圾會英文答辯)。100%地道香港口音但係又有清楚嘅發音同school type嘅英文文法。
咁你又唔好以己度人
D Comment大部份都係強國人留架
染少陣啦大陸仔
巴打
樓主高超理解能力同一眾標題黨完美誤解條片
人地講rp 喎
講rp 真係好撚傻鳩 喺英國讀書都係聽過d 老嘅professor 講
蕭叔叔正傻鳩人辦
人地唔係叫你唔好學British accent呀
係叫你講野唔好懶係posh 似番個正常人呀
宜家呢代後生英國local
撚有人會好似蕭叔叔咁講野咩
我有一排都係咁練美國東岸口音
唔係wo
好多連登仔覺得所有英國人都係一口標準60年代既 rp口音架
我自己覺得講英文學咩口音冇所謂,但唔該英文水平要有返咁上下先好學人口音,最on9嗰班反而係香港出世,只去咗外國幾年,連講中文都有外國口音
冇聽過有local笑
你就覺得佢地心裡唔會咁諗?
你都幾幼稚
不過都好既 呢個世界總需要你呢d人黎提供笑料
London accent係指mle定cockney
cockney就不了
未去過英國都打開個電視睇下啦
連postgrad 個同學eton +undergrad oxford
佢都唔係正宗rp
學黎比人笑咩
傻鳩人辦都有咁多人吹奏就知香港有幾多戇鳩啦
人地上撚晒神枱喇
south England好多都好rp
邊撚度有人突登走去學cockney
你都幾自卑吓 一個人負面諗咩 都負面....人地心入面諗乜你都知 讀心神探 如果英國人全部咁卑劣小人 偽君子 香港最好都唔好痴埋去 邊個係笑料 明眼人一眼都睇得明
幾年搞到中文差好常見
尤其是平時冇機會講中文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞