英國local鬼婆叫你地唔好再扮BBC口音

347 回覆
75 Like 146 Dislike
住左8年到啦 我d fd 全部好好人 因為我唔會自卑 覺得低人一等 我都係用英國口音同佢地講野 佢地都話我學得唔錯,經常一起飲酒,如果佢哋想當我奇珍異獸,唔想我埋堆ge 我唔會得到咁多真心朋友,一個村婦講ge嘢 d連登仔就high曬 以為係真理 我真心無嘢講
當然認同啦,但係都會有人係真心鍾意研究ACCENT
唔識分accent 點分
咁可能我識個班都係上一兩代英國人,個班d優越感改不了
原來佢返工返得咁勤力
咁係你老姐 London不知幾開明,如果唔係都唔會選穆斯林市長 反對脫歐...去埋d鄉下牛屎村梗係啦 好似新界佬咁...
大把人英文廢到仆街
夾硬要Chok 口音 想講就算你有本事讀到native咁,都改變唔到英文垃圾既事實
send 比呢條扮晒野既柒頭啦
https://www.facebook.com/unclesiu/
佢成日講到自己好似口音好正宗咁, 仲開班教人
佢塊面點解要斜住咁望鏡頭
係咪銅鑼灣嗰個 佢講得好撚標準
一句到尾 如果比我係街聽到蕭叔叔呢種造作口音真係打撚哂冷震
港式口音又好 美式口音又好 似jason chan個種又好 絕對順耳過蕭叔叔呢條垃圾
你幻想下英女皇講'please mind the gap'
唔係啦 乜叔叔佢土生土長香港人
佢講過好多次佢以前英文好差
入咗kong u law先學好英文同執返發音
不過佢依家太chok 以前都好啲
蕭叔叔呢條垃圾, 好多戇鳩當佢神咁拜, 仲開班教人, 笑撚死
我啲英國同學反而想我學佢地隻London accent 喎
都話講緊既係而家好似模仿緊古人講野咁,唔係叫人唔好講
岩 屌左條垃圾好幾年 我寧願聽香港人 d港式口音都唔想聽到條垃圾d chok聲 講中文又學鬼佬講中文 屌你慳d啦
希望蕭叔叔睇到呢個post 廣大網民想你收皮 求下你唔好教壞人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞