英國local鬼婆叫你地唔好再扮BBC口音

347 回覆
75 Like 146 Dislike
係好撚奇怪

係咁撚聲

好造作
https://lihkg.com/thread/136544/page/1
蕭叔叔係唔係香港數一數二英語口音最標準既人

呢個問題,陶傑講過

扮口音會俾人睇唔起
真係咁多年得一個劉家傑會俾人悦耳感覺
鄧永鏘
我覺得佢好撚正
熟女
好想屌9佢
呢個唔識
你地英文都未識講, 學人講口音? 訓撚醒未?
係咪金鐘站果個
不過佢啲中文都勁重鼻音
次次聽都打冷震
其實有時聽落會毛管棟
係呀 真心希望佢唔好走火入魔
鬼佬講中文都唔會chok口音啦
有個同學 成日講英文都chok口音仲要高八度 佢每次講英文都會忍唔住偷笑
又有個同學 講親英文都要chok”英式口音” 仲要好難聽 衰撚過鄉下音同澳洲音 但佢覺得自己講得好好聽...

我想講嘅係 同朋友講笑玩野chok下係冇乜野 但你同鬼佬講野或者正經場合chok仲要唔似 人地會覺得你做乜9 自然啲講唔係幾好咩?
大部分人都係講美式好啲 唔會咁作狀又易上手
你老母好撚on9 我個人基本上係係英國由零開始學英文,屌你老母 d老師係用英國口音教我 唔通我為左呢班低等Country girl 特登改美國口音咩....咁咪仲on9....到時美國人又講企開d咩....咁我應該用咩口音?
comment 圍屌條女 正負皮 50:800
樓主唔識英文就收皮啦
香港英文教育無論文法,用字定發音都係英式
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞