有冇手足喺英國買過車?

90 回覆
1 Like 3 Dislike
最近想買部二手,budget 3000左右
因為成日來往London 所以預annual mileage 20000左右至少
有一個additional driver
用嗰隻meerkat嘅比較公司計完條數成10000£一年
係咪正常
買tesla
講漏咗 10000係講緊insurance。。。。。
Tesla都要買insurance㗎 同埋Tesla咁貴 保險唔會平得去邊
10000鎊一年都仲要問合唔合理?
家下揸飛機咩
冇additional driver都成7000, 到底係邊度填錯咗
正正常常一架普通車就應該幾百鎊一年
九成都係你填錯嘢,或者係foreigner+young driver+super car+新牌仔再加唔知你衰過啲乜
搵第二間broker 既網站再quote過啦
我啱啱用comparethemarket
有冇好啲嘅介紹? thanks
license我填 6年international
樓主試下 moneysupermarket, 但£10000 好離譜wor, 仲貴過你部車
我舊年12拎牌,今年6月出車,60 plate,£1200
12月
uk license?
你無英國車牌?
用國際牌揸?
thanks will try it later
冇呀 有國際牌就冇拎UK牌
係咪有分別
迷底已經解開
真係咁大分別㗎咩
梗係啦,又唔係citizens,又唔知你張牌點黎,又唔知你之前個底有幾花,收你幾千一萬係好合理

有可能係因為你唔係uk牌所以咁貴
屌 咁我拿拿聲申請個UK牌
冇搬咗去Worcester冇車好唔方便
啱喘喺DVLA個網order咗啲form要等一個禮拜
收到form再填再交又要等一個月 屌
如果當初樓主換左牌,hold住個牌6年,保險應該幾百磅搞得掂
非必要都唔好揸車去london,由朝塞到晚,行過公路見到個路口條龍水蛇春咁長
黎咗uk一年咋大佬
本身住London都冇諗過要揸車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞