難以置信...竟然有男人食譚仔食到咁肉酸..

159 回覆
311 Like 2709 Dislike
你老尾 你夠霸住個位 霸住真心識欣賞譚仔既人
由10小到依家中辣
ching繼續加油
渣ga
譚仔應該要定條例 班清湯撚只準外賣不準堂食
係到阻頭阻勢 見到都眼冤
酸辣湯個D呢?
下我上次吃10小辣入左院
男人一定要食辣?

食唔得辣都要食辣就真係充大頭喇
去譚仔食清湯先係真男人 唔受社會既束縛

係男人中既男人
食個譚仔都有得打飛機
是咁的
以前嘅我只係一件食清湯嘅柒頭
中學嗰陣初戀女友見我喺譚仔嗌咗清湯之後,嗰晚就同我講我同佢唔太夾要分手
出嚟做嘢同事們自從知我唔食得辣,之後想搵人一齊食lunch 個個唔係話約咗人就話自己帶咗飯
重記得有一次lunch hour經過譚仔,全公司包埋director們40幾人一齊堆喺譚仔 有講有笑 人人面前都放住一碗微紅嘅米線
入面有人見到我 好快就迴避咗眼神接觸 我都急急腳走 佢地就大聲喺度笑
我就知道 呢個世界 係幾咁現實
每次排親譚仔條隊 前面啲排骨mk叫個十小之後 堂堂米八嘅我頓然變得好渺小 只能細細聲落單
「要 要個清湯」「咩話?靚仔你要咩湯?」「清 清湯....」
每次發生呢啲事時 我嘅湯底都會變鹹 因為我一路食 一路跌啲眼淚落碗湯度
喺大概半年前 我立定決心要食到十小
朝早起身用最嗱嘅牙膏直接刷條脷 平時沒嘢做就爽浪香口膠
慢慢地 我可以食到十小辣了!
我終於可以好似正常人食譚仔了!
成功當晚 我喊到收唔到聲 同檯識咗十幾年嘅好兄弟重問我係唔係太辣
但我唔自滿
我要一次過將以往嘅恥辱洗走
嗰日起 我加重訓練
到今朝 我認為我準備好了
lunch time我特登遲少少出去食 等班同事放下戒心
一如我所料 佢地見我未出去 就成班人衝咗去譚仔 覺得只要咁我就會唔好意思入去食
但今時唔同往日
我隔一陣落咗樓 行入咗平時避得就避嘅譚仔
班同事見我入嚟即刻靜晒
我冇理佢地 正好冇人排隊 我一直行去收銀處
個呀嬸陰住嘴咁問我咩湯底
我深呼吸一口 然後講
「五小辣 唔該!」
嗰一刻 彷彿時間靜止咗 入面嗰廚師好似唔多信自己聽到啲咩
班同事嚇到筷子都跌埋 離遠重聽到老細問呢個人係邊個 點解從來冇發現公司有咁嘅人才
我拎咗飛 緩緩搵位坐底
你問我點解唔同班同事坐?
因為我知 我已經唔係同佢地同一層次
初戀女朋友隔八年突然打比我 我默默cut佢線 將佢contact都del埋
喺呢刻 我無撼了
係 阻撚住真係識欣賞既人
垃圾....
叫得落個下好耶 人無恥
今日食譚仔 我叫清湯
點知坐我對面個毒撚就陰陰咀咁笑尻我
咁我算啦鬼叫自己唔食得辣
跟住佢嗌左個炸醬 十小
食個陣食到大汗dup細汗
今次到我陰陰咀笑
但佢好似唔撚据咁啤住我
一路抹汗一路啤
佢食一啖抖20秒
我好早就食完
但佢就食左20分鐘都個碗仲有一半
我就坐係到望撚住佢食
食左一個鐘
佢個咀紅曬 終於食完
我又陰陰咀笑咁行出去埋單
條友仲係到抖氣 成隻狗咁
打7佢啦
咁你平時食咩阿
屌唔記得連登仔唔出街
打7左樓主
十小同五小差丁屎咁多,五小同四小差丁屎咁多,四小同三小差丁屎咁多..........
唔洗理佢啦 清湯狗
嗌開清湯全走
無恥
叫得出口個下好嘢
1+0.5+0.25+0.125+0.0625+0.03125+.....
我就廢廢地要2小既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞