點解當年用用下ICQ全部過檔用MSN?

352 回覆
227 Like 6 Dislike
其實女女用咩就跟住用
好記得嗰陣啲一個對話裡便啲閃字係有限制 好似maximum 係10個 但係儲咗太多閃字差唔多隻隻中文字都有 搞到send唔到出去,最後要忍痛del走啲
好記得嗰陣時岩岩高中 明明頭一個星期個個都轉會 之後突然間爆玩咩安全問題 個個又走去delete 嗰陣時已經覺得有古怪 覺得係咪WhatsApp請打手 唱衰line
出咗啦嗰陣 好記得嗰陣時我用iPhone 4 有得down MSN用咗一排之後 佢就沒落左了
一句分三句send咪得囉
收購咗之後就好快收皮,
msn功能多,好多人轉會,
icq點都簡約為主 又唔大改進,

如果 whatsapp停留係冇視訊, 語音 ,
早就收皮,好彩有大改革,
msn又係因咩事收皮,smartphone興起?
用咗msn 之後,有次想入icq,但發覺個account 俾人hack咗用唔到
之後就冇再用過
強制轉做skypy
係,網上同手機版都好順暢
又唔覺得電腦版順,但係電話版個ui正常好多
WhatsApp個ui越嚟越煩,功能又無咁多
唔明有咩好用
但係大家都唔轉
skype 一d都唔好用
好似係轉左ICQ lite, 但唔好用,先走去MSN
果時ICQ少左好多人,個個去晒MSN。有段時間都keep住兩邊同時on,後來ICQ冇晒人就冇再開喇。
佢啲字可以變晒做 icon ..... 啲女覺得好得意全部過晒去玩....

咁你跟唔跟?
講完之後先至覺得, 呢個世界 Social Network 真係女性主導.... 當年 Friendster -> Facebook 都係咁.
Msn完左之後大家轉左去用咩?
其實話就話收咗皮,但msn當時應該都仲用到一段時間,一係就跟官方轉用skype
但其實再過一排都已經係wtsapp天下
記得以前icq時代好多真絲打add我,有啲仲約出黎見過面
拍左 12 年,結左 3 年
到依家仲記得
青春
而家諗返起都會心微笑
不斷重覆上線下線就係想心儀對象hi你
果陣轉左MSN 不過成日用返ICQ 同個fd玩戰羊
以前見心儀女女上線係右下角彈個popup 出黎就好興奮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞