召喚痴線西(30)

1001 回覆
152 Like 5 Dislike
佢講英文先難聽
化妝又係 完全睇唔到佢有化
佢所謂既眼妝其實真係得個笑
我寧願睇我自己
認真 我覺得睇化妝品post d絲打share化妝技巧仲好
唔係想踩香港 但香港啲youtuber真係睇唔落
從來未試過睇任何一個香港youtuber而燒到我
有時諗緊佢地收咁多產品、用咁多唔同類型
應該化得更加多元化 但永遠都係一個眼妝

底妝仲衰 先唔講佢地係賣廣告
但條條片較到咁白光 豬閪都變女神
個時係唔記得高登定連登有人開post吹奏 話天仙咁靚 佢先開始多人識 d留言個個都讚佢好靚 點解可以咁靚
我都係咁話
睇香港啲youtuber可以學到啲咩技巧
全部都化到一樣樣

嗯?(圖from痴線西29)

得罪講句⋯⋯
我覺得我靚過佢 化妝post所有絲打都靚過佢
利申 想同佢鬥自戀
我諗睇黑咪係純睇佢推介d products (唔係佢舖頭個d),因為佢有錢,又有玫瑰挫瘡,應該唔會爛面先會用落自己塊面到......

*如果佢sell自己舖頭products,大家就諗下先,做下research先

P到自己咁瘦
https://prettyuglylittleliar.net/

老老實實我覺得咁多資料 大家可以考慮整番個呢啲DATABASE喎
仲有!佢好鐘意講「係呀」
係唔係都講「係呀」

有次男朋友見到我睇佢,話咁都做到beauty blogger?
好似喺度ff有觀眾同佢講野咁

佢個樣真係救撚命
流傳萬世佢講定邊個講
遺臭萬年就差唔撚多
佢個樣發生咩事 唔係有造型師嘅咩點解個頭咁奇怪
唔關造型師事
佢個樣自己怪
Liz 真係超級世界女
所有品牌寄俾佢嘅PR gift,佢自己都講明係send俾佢 唔需要叫佢買廣告嘅,都一律讚好
話heme呢個台灣牌子留意左好耐,我睇佢啲片平時都冇乜點介紹呢個台灣牌子喎
自己化妝技術又唔係好咁都可以做Beauty blogger,全部都係妹妹仔中學生fans,仲有分享啲嘢其實都係廣告黎,唔係真心好用
「如無意外我哋一至兩日後再見」
真係好撚難聽,佢仲有好多奇怪詞語,好似係大陸讀左好耐書咁,咩人仰馬翻 少量多次上粉
邊有香港女仔會日常講呢啲詞語
我先係渣渣呀 上面唔係我黎
tina似何超蓮
我都覺得佢講嘢係比較文鄒鄒...但佢解釋話因為佢細個係書蟲 所以慣咗咁講嘢
我又唔覺得有咩問題 佢放得上黎唔係通常都係啱用嘅先分享咩 佢已經唔係收完嘢之後淨係po ig仲有錢收嗰類kol黎㗎啦啵 起碼佢都keep住拍片剪片
不過都未分得清佢嘅定位係咩 睇佢應該就唔會睇佢嘅化妝技巧?
佢定位真係好尷尬
韓國通又唔係好專業 淨係介紹韓國近期有咩零食
韓文又教唔到
化妝又毫無技巧
護膚又好似唔係好熟
襯衫又唔多掂,最多話係襯到出街,但冇個人style

佢定位係乜
我諗佢都諗緊
再冇一個清晰啲既定位
通常都好快淘汰

睇下emi wong個啲一開波sell健身 讀書
成46萬followers
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞