[燒錢台] 手袋分享區 (4)

1001 回覆
19 Like 6 Dislike
又1001咗 循例擺翻上個po絲打啲袋

女人一生的愛好
有時cap下圖當擁有
我有一天會帶你回家喔 寶貝s

Hermès Birkin

這些機會 save相當擁有 無jjoann女神咁有錢

Chanel Boy

用呢個袋已經比人偷左四次銀包 又愛又恨 好嬲好撚嬲

Fendi Peekaboo

細版都好貴 見到出左特別款 三萬幾 眼都突

Loewe Puzzle

有細版 應該買正常size定細版

Balenciaga City

有啲人話好柒

Givenchy Antigona

其實唔明有咩咁靚 但係Miranda Kerr fan

Celine
Luggage bag

Belt bag

再見啦celine 見到舖頭仲有得賣
Celine 會唔會破産
繼續討論啦 有啲煩膠大家就block咗佢唔使煩
我諗緊係咪我已經完全block咗個人所以睇到啲絲打啲留言咁怪

btw早排出一轉尖沙咀整鞋,一個鐘內見到三個人用lindy,三個都唔同色,乜原來咁普遍架
即刻滅咗火
farfetch 係咪一定係真貨嚟?
Block咗佢係最好嘅做法

Lindy係易買咗 所以會普遍啲㗎喇 睇自己點睇啦 如果真係鐘意個款就無所謂嘅 咁有時唔同size唔同色唔同皮都有翻突顯個袋嘅獨特性
我淨係買過衫 淨係知farfetch好似有啲貨品係由合作嘅店發貨
佢應該唔係代購,最多叫代理商

不過大型代理商可信度都高

我試過net a porter 買鞋,爛左去門市整,都無問題
咁難買嘅牌子仲要買到特別色真係仲難
暫時仲未有個袋係好吸引我買,
各位絲打下一個買嘅target係咩?
我反而無想買太貴嘅袋 睇緊strathberry tote 覺得幾簡單同大方 smart casual都好啱 諗緊買咩size
btw見到loewe嘅mini puzzle覺得好得意 但係可能新出無咩顏色揀 所以諗住等多排 睇吓會唔會有拼色或者pastel啲嘅顏色
Boy chanel 25
唔知有冇貨
strathberry之前我都有啲興趣,但好似好重咁
loewe我都覺得拼色靚啲,尤其同色系深淺色個啲
去巡鋪
感覺好似少咗人買boy,見鋪嘅人好似都係搵vanity/gabrielle
前幾日去lane crawford睇過 又唔係好重 上網仲多色多size先難揀
相反loewe想佢快啲出多啲色
Gabrielle 係幾靚既
不過始終第一個chanel袋想買classic 款多啲
前1-2個post有絲打post咗個coco top handle
即刻燒著咗我
價錢平過classic好多
又有啲vintage feel
暫時想買mini黑色
Loewe gate
靚,買喇買喇
自從入咗goyard St. Louis 其他袋都冇掂過
定係mini peekaboo 好
睇你咩function
最近買咗條dior mitzah (即係hermes的twilly)
好靚呀
Sor 㩒錯負評
平時出街用
budget 2萬至2萬尾
peekaboo/ mini coco top handle/ mini lady dior
個個都好難揀
平時著普通淨色casual衫多
覺得應該會頭2個好啲
但top handle又好似好難搵咁
想買嚟做自己嘅生日禮物
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞