[認真]美斯同C朗 邊個射門勁啲?

747 回覆
398 Like 28 Dislike
今季場均入球同實際入球數字都係美斯多啲
一個新隊一個溫室
咁你哋就咪話而家C朗入波多過美斯啦
睇messi vs ronaldo .com
今年比
一樣入球
messi 出埸多好多囉
哩個問題夠深 如果我答到你 我就去做金球評審啦
點樣多好多法?證據?
你當浪射三人組流?
射唔入都係能力
不嬲都覺得美斯踢波真心勁啲,而丙朗就係一個出色嘅運動員,放係其他運動都會係top player ,但係足球入面一定比美斯低,美斯係其他運動就唔會成功
咁不如你講講,跟距離比有咩問題?

遠射對遠射,離門5米當然係既有tapin亦有爭點。

C朗同人爭頂就係爭,美斯就唔洗同人鬥攝位?

依家美斯喺各距離都贏晒,其實認美斯埋門勁啲有幾難。

上面都講咗,C朗根本就唔係勁在finishing,係shot generation,點mark都射到嘛。

依個post就係想打破C朗把握力高依個迷思。
廢老比利:美斯得左腳 談唔上球王
要講到啲咁既數據 C朗同人爭就當然多過美斯 所以%先咁低
乜原來C朗已經俾人吹奏到把握力高 我仲以為個個都知佢把握力從來唔勁
上年比疤狗黑到佢推球證
今年又比疤狗黑佢做洗頭仔,喊到隻狗咁,幾撚慘
所以未有得睇埋距離龍門幾遠嘅入球轉化率,而距離越遠大家嘅轉化率亦都差唔多
我上面承認左美斯射術勁d
但有d 人旨不在此
上面有人講賓斯馬都排高過牙朗
牙朗就係不斷咁威脅球門既風格
射術係美斯之下
但如果睇數據
你會認為佢廢於賓周就好搞笑
咪每人一場都有九十分鐘任你射囉
有d野係數據反映唔到,例如領導力,爭勝心。呢d精華力量先最重要。所以overall C朗>美斯
斬入去頂又係5米 猜到空射又5米
而家你將兩個當一樣咪出事囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞