[認真]美斯同C朗 邊個射門勁啲?

747 回覆
398 Like 28 Dislike
其實xG個計算方法我個人認為都仲好主觀
點樣判斷一次射門機會喺expected goal入面計幾多其實都唔知佢點計出個數字
不過都係一個值得參考下嘅數
明哂,唔該ching
全世界得連登先會覺得牙朗>小花
你個世界都幾細
大數據嘛。基本上,就係以前咁耐,啲人喺嗰個位起腳有幾多入咗?唔同網站之間自己會再有微調。例如statsbomb,我覺得都幾可信。佢計埋其他球員嘅企位,亦即係如果係單刀/有一堆人封阻,佢都會納入考慮。

話又說回頭,其實我一路睇開都冇見到邊個model特別差。至少嚟講,我覺得睇xG個意義遠大於一般控球率、幾射幾中幾入球嗰啲數據。
師兄你中文係咪拎U.....

仲夠膽死係度講「樓豬話冇人入去睇,一入去睇就睇到樓豬點錯 識」
衝出黎柒既人黎講你都算佼佼者
新類型球王一早超越左佢地
新類型球王 前無古人 後無來者
推。

朗迷:去其他聯賽踢先同我講數據啦。
仲見到有人要美斯走去其他地方證明自己
朗迷真係on9
蘇亞雷斯呢?
小花fans下次唔好再話連登讚小花冇人理得2頁喇,今次吹奏咗成13頁,滿意未

見到個個撑朗嘅回覆都有人咁撚無聊走去㩒負評就好想笑
今季

賤種朗
聯賽: 103射10入球 (2球靠12碼) (0.97%)
歐聯: 21射1入球 1紅牌 (4.7%)
已射124球 得個11個入球 合共8.8%

美斯
聯賽: 61射11入球 (1球靠12碼) (18%)
歐聯: 18射6入球 0紅牌 (33.3333%)
79射入17球 合共21.5%
我朗有鬥心咪夠囉
唔識波先睇數據 識波一定係睇鬥心
C朗不惜成本的朗射可以解決
美斯有幾可廿幾三十碼射波
我都有啲奇怪佢遠射點排到咁前
先醒起佢罰球勁
推。

朗迷:小花成日無黎神氣,打擊士氣。

阿朗就唔同,隊友辛辛苦苦搶個波比佢,佢就大大腳兜埋去,大家都比佢既勇氣同爭勝心感動,無與倫比。
Messi - 19
Juventus - 18
Lyon - 14
Real Madrid - 14
Rome - 14
Bayern Munich - 13
Sampdoria - 12
Monaco - 12
Paris Saint-Germain - 12
Chelsea - 11
Liverpool - 11
Milan - 11
咁係因為你地假設只要唔係入波,C朗射果啲波就一定球球射飛機比對面龍門球
佢射唔入嘅波搏到幾多角球,對面撲出黎隊友補中,呢啲都係對進攻有利,我唔係想話呢樣數據有問題,而係花迷根據呢樣數據作出嘅推論好有問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞