馬頭圍首置上車盤 入場費約300多萬元

265 回覆
35 Like 2 Dislike
on9 鐵路一定最方便? 大把人鐘意坐巴士貪點對點
我都鍾意塔巴士 但繁忙時間坐巴士工係玩鳩自己

但你咪試下朝早繁忙時間由家維邨一帶坐巴士過海囉 塞車塞到你仆街
果頭以m記做中心圍繞都好多蝻進駐

但mtr算好近...
坐過海巴係昇御門上塞極未又係半個鐘內到灣仔
除非你首期大筆,如果唔係應該好難過壓測
家陣搵十萬既人都可以話買唔到樓唔夠錢洗架
以前住九龍中返工都唔敢搭巴士過海
就算返屋企嗰程搭巴士 幾快都好 都係慢過地鐵
因為放工時間巴士站條人龍長到打蛇餅
夜晚周圍都靜架啦
係 紅磡果邊過灣仔好快
調轉就真係塞好耐 港島d交通
係靜到0人氣喎
放工時間搭地鐵好似同大陸人排隊咁
個個痴得勁貼
你講工廠區?大馬路好難冇人喎

崇潔街果邊夜晚都有人架
兩公婆10萬月入

租樓$16000
水電煤$500
飲飲食食$10000
娛樂/中產享受$5000
四大長老$15000
一年六七次旅行 平均每月$10000
保險$2000
買衫買on9野 $5000
稅$8000
車$3000

每個月剩返2-3萬 一年剩24-36萬
過時過節又再買下名牌買下錶 一年又唔見十萬八萬
買樓只睇得上眼新樓同三房 平極都要700-900萬
然後屌鳩樓市
冇樓邊有家庭
我係講緊技術上無難度
Rezoning 最快約15個月
補地價約1年
只要有投資價值計得到數,錢都唔係問題
係 崇潔街未又係得加太賀個邊稍為多d人

假難民聚居地點之一
維他奶對面,榮光街果排打後會重建

重建之後應該會好D,不過唔知要幾耐
3條巴士線上紅磡,兩條去尖沙咀,行前有架8號小巴,昇御門一排話海巴,沙中線站口5分鐘,行十分鐘到黃埔花園。270度維港海景

有得你買呢個資助房屋仲想點?

利申:不合資格
有地鐵實係地鐵好架喇
翻風落雨地鐵上蓋真係無敵
根本係超哂班
但依家個市況不明
加上符合入息資格果班人九成都係洗腳唔抹腳既父幹撚
未必睇得上眼「資助房屋」 講出來唔好聽 無得向同輩「威威」

想買樓既窮撚或者基層家庭又負擔唔起或唔付合資格
呢個盤好大機會好似啟德一號咁
香港人就係咁犯賤
點會睇唔上眼,佢本身我樓黎,係夾硬比政府逼做62折,有得狗沖一定沖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞