豐澤班買家真係好冇道德

345 回覆
1816 Like 200 Dislike
撳得切就講合約精神,撳唔切就講道得,完。
利申。我係合約撚

有冇豐澤發言人出黎講兩句
同埋你話今次件事冇打手我就真係唔信
如果係豐澤買家開post屌豐澤我明,因為真係關自己事
但係大量post屌買家,如果你話經見到留個言好普通,但係持續有人出post屌買家
出post唔一定係打手,不過個量好明顯有問號,普通人仲緊張過買家?

講開又好似係,同埋我試過屌過幾個道德撚,屌完都唔還拖,可能要遂個回覆計錢,所以唔浪費彈藥
其實我都唔明 佢定錯價關我乜q野事
我作為消息者見到岩心水又平咪買lo
你理得我買10部ipad當牆紙用姐
當刻佢個定價係買家接受範圍內咪買lo
個買家又唔係偷又唔係搶 反而咁多人屌啲買家真係R撚曬頭
成日話諗下都知唔知咁平 我做買家我理得你冚家生花柳賣埋老母呀
關我撚事咩 咁樣都拉到去道德黎講 真係痴撚線
宜家邊個教我賣家因人為問題而平價出售物品有買家去買係不道德?
利申。我係合約撚

禁唔到果班咪話我地肉酸
128呎龍床 喂 道德呢???
定當香港人係狗
最後件事到定不了了之
打官商都係誠哥贏
支持你 記得去告佢
其實我都唔明 佢定錯價關我乜q野事
我作為消息者見到岩心水又平咪買lo
你理得我買10部ipad當牆紙用姐
當刻佢個定價係買家接受範圍內咪買lo
個買家又唔係偷又唔係搶 反而咁多人屌啲買家真係R撚曬頭
成日話諗下都知唔知咁平 我做買家我理得你冚家生花柳賣埋老母呀
關我撚事咩 咁樣都拉到去道德黎講 真係痴撚線
宜家邊個教我賣家因人為問題而平價出售物品有買家去買係不道德?

嘩如果比你告得入我未蝕咗!?

吃不到的葡萄是酸的
搶購不到的平貨是不道德的
再講下買平野呢個問題
道理好簡單
係咪真係有人平既唔鍾意,一定要買貴?
咁係咪又會有人做生意賣得貴唔鍾意,一定要平賣?
買野當然想越平越好,賣野當然想越貴越好
即係我貪就有問題,豐澤貪就冇問題?

呢個論點幾好
同埋你話今次件事冇打手我就真係唔信
如果係豐澤買家開post屌豐澤我明,因為真係關自己事
但係大量post屌買家,如果你話經見到留個言好普通,但係持續有人出post屌買家
出post唔一定係打手,不過個量好明顯有問號,普通人仲緊張過買家?

講開又好似係,同埋我試過屌過幾個道德撚,屌完都唔還拖,可能要遂個回覆計錢,所以唔浪費彈藥

4點鐘收哂工啦
佢地推爆左幾個聽日又會繼續推
貪小便宜好撚肉酸
依種貪小便宜行為係唔要得
有無諗過外國好多方便消費者嘅policy唔可以用喺香港 例如free return, etc.
大部分就係因為依種行為, 令到個policy行唔通

同埋如果今次架賣方唔係fortress 係其他小型網上商販, 同樣exploit人地mistake 去R 著數, 咁好咩

針對啲死都要R番啲著數嘅人
我原本以為難得有人可以反咬大生意佬一口
實好多人買定花生想睇豐澤點拆, 等豐澤放一次血
點知反而係好多人出黎幫豐澤
平時就大大聲屌生意佬霸權,有咩事就第一時間出黎幫手維護生意佬

其實唔係幫佢 係單純覺得你地乞衣 兩邊都垃圾幫乜撚嘢啫
莫因善小而不為,勿以惡小而為之
買同唔買都有佢嘅高地
只可以話 對付大商家唔係咁樣
大家諗下 佢整單咁嘅野出黎
連登都討論幾日 又幫佢免費賣幾日廣告
買定唔買 是但啦 人格嘅決擇
無人有資格去判斷另一個人嘅人格
只有自己對自己嘅交代
買嘅原因有好多
可以真係覺得平時好貴
都有啲人用黎炒
當唔知人地係咩原因買嘅時候
就唔好理人啦 做好自己咪得
支持班買家同豐澤撐到底, 直到豐澤出貨
落曬單, 有根有據, 唔明點解唔可以爭取返自己買咗嘅嘢返嚟, 反而要企喺商家嗰邊幫人諗點樣剝削自己權利

利申: 嗰晚老早瞓咗, 到第二日晏畫見到新聞先知道有過件咁嘅事發生
支持班買家同豐澤撐到底, 直到豐澤出貨
落曬單, 有根有據, 唔明點解唔可以爭取返自己買咗嘅嘢返嚟, 反而要企喺商家嗰邊幫人諗點樣剝削自己權利

利申: 嗰晚老早瞓咗, 到第二日晏畫見到新聞先知道有過件咁嘅事發生

因為有眼紅落左單既人同埋打手
因為班撚班買唔切 唔抵得囉
利申。我係合約撚

禁唔到果班咪話我地肉酸

利申 冇買
少酸但係撐買家
我夠買唔切 但我唔會眼紅 至少唔會企係商家佬個邊撐佢地
都唔明點解有班人可以推咁多個post 立場係一面倒撐商家
仲要講到明 作為消費者買樣嘢都要企喺商家個邊考慮乜乜物物
睇唔透明買門賣唔影響第三方之下有咩問題

@塵埃#90372、@Vapor#134421、@marchisio#225556 其他數唔晒
見到嘅話入嚟say個hi
我夠買唔切 但我唔會眼紅 至少唔會企係商家佬個邊撐佢地
都唔明點解有班人可以推咁多個post 立場係一面倒撐商家
仲要講到明 作為消費者買樣嘢都要企喺商家個邊考慮乜乜物物
睇唔透明買門賣唔影響第三方之下有咩問題

@塵埃#90372、@Vapor#134421、@marchisio#225556 其他數唔晒
見到嘅話入嚟say個hi

睇唔透買門賣樣嘢唔影響第三方之下有咩問題
今日先知原來做生意唔係基於客觀嘅準則,合約仲一定要考慮咩道德
咪成日以為人葡萄你
而係真係好撚肉酸呀
人地咁做你又咁做
咁你同自己口中最憎嘅支那人同地產佬有咩分別?
連登仔真係痴撚線
香港人既無恥直迫大陸
冇眼睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞