豐澤班買家真係好冇道德

345 回覆
1812 Like 200 Dislike
道德你老母咩
左一句道德右一句道德
人地做生意你同人講道德?
即係賣野就可以冇道德,買野就要道德?

無奸不成商
佢地賣樓有咁貴得咁貴就唔洗講道德
壟斷零售業,打壓其它新舊舖,狂加價又唔撚洗講道德
官商勾結又唔洗道德
日撚日做到狗咁又唔洗講道德
依加佢做生意出錯,俾位人入,你就叫人要有道德唔應該追究
我就會叫你驗下腦啦

仲好意思話「人地都講左係系統出錯」「你地明知人地搞錯」
香港人講樓價好撚貴,物價好撚高夠講左十年啦
佢地班大商家係咪唔知樓價物價難負擔?
又唔見佢地體諒下香港人?
你試下你落錯單買錯野俾埋錢,睇下佢又會唔會講道德?
香港人食左咁多次屎,依加到佢地奶野,嘩你班人唔幫豐潭真係好冇道德
先唔講係連登講道德已經ON9,叫人對班吸血要有道德你係咪痴撚左線?
唔怪得係香港做生意咁撚賺,羸就佢地既,輸就你地既
人地做生意冇道德,你就話要對佢有道德,你班弱智仔
順帶一提 打手死全家啦
係係係
不服來辯 講下呢單點解要有道德
有港奴有商家天堂
人為疏忽同市場定價攞埋一齊講
奴性DNA好難甩到

即係佢賺錢就唔洗道德
但係疏忽大家就要對佢有道德?
單方面毁約都算
唔接受賠償就係乞兒新香港人地底
買家係呢個年代呢個連登永遠唔夠五毛大聲
講到底邊邊輿論邊邊就係贏家
咁其實香港買家仲有無得揀?
對與錯自己諗啦
再講下買平野呢個問題
道理好簡單
係咪真係有人平既唔鍾意,一定要買貴?
咁係咪又會有人做生意賣得貴唔鍾意,一定要平賣?
買野當然想越平越好,賣野當然想越貴越好
即係我貪就有問題,豐澤貪就冇問題?

即係佢賺錢就唔洗道德

我冇咁講
我支持你告鳩佢
你可以諗下D人明知豐澤疏忽,都走去落訂想從中得益,呢件事係咪道德
我淨係唔明點解消費者上網買錯野俾左錢無權cut單,商家標錯價就可以?有無人解釋下

利申無買
我唔係無試過,我試過安份守己,日搏夜搏,賺咗嗰一萬幾千。我試過,但係出面嗰班人...出面嗰班人呀,佢哋識建築、識起樓咩?佢只係攞少少錢出嚟,攞少少時間,炒起個樓市就不停喺度賺大錢,咁叫做公平咩?你出去問下人,是但問一個人,問下佢哋需要啲乜嘢,佢嘅答案好簡單,只係想要一間好普通、好普通嘅樓!點解佢哋要用成世人嘅時間去供一層樓呀?因為啲有錢佬喺度玩嘢呀!越有錢就越有得玩呀!呢個世界公平咩?呢個世界公平咩?!
單方面毁約都算
唔接受賠償就係乞兒新香港人地底
買家係呢個年代呢個連登永遠唔夠五毛大聲
講到底邊邊輿論邊邊就係贏家
咁其實香港買家仲有無得揀?
對與錯自己諗啦

即係佢賺錢就唔洗道德

我冇咁講
我支持你告鳩佢
你可以諗下D人明知豐澤疏忽,都走去落訂想從中得益,呢件事係咪道德

先唔講部份人真係以為限時限額特價
明知佢出錯,趁火打劫係冇道德
所以我冇話落單既人有道德
我想講既係,點解要對一班本身唔講道德既商人有道德?
Business ethic is a joke.
商家佬賺撚到盡
剝削員工 坐地起價
洗撚同佢地講道德
根本好撚多打手製造輿論
然後啲走寶葡萄撚一齊和應爭住企道德高地
我原本以為難得有人可以反咬大生意佬一口
實好多人買定花生想睇豐澤點拆, 等豐澤放一次血
點知反而係好多人出黎幫豐澤
平時就大大聲屌生意佬霸權,有咩事就第一時間出黎幫手維護生意佬
咪撚再討論道德問題啦

根本呢件事唔應該嘥時間落道德身上

比起道德更應該花時間落去消費者權益
我原本以為難得有人可以反咬大生意佬一口
實好多人買定花生想睇豐澤點拆, 等豐澤放一次血
點知反而係好多人出黎幫豐澤
平時就大大聲屌生意佬霸權,有咩事就第一時間出黎幫手維護生意佬

人哋會話香港人淨係識得R着數

其實點解會話人r著數
明明係豐澤標個價出嚟
我不如話豐澤都同消費者r著數 cut單啦
不過佢大公司夠大聲,話cut就cut,唔洗r
放心,誠哥絕對尊重合約精神 長實曾向撻定業主追差價
https://lih.kg/931062
撳得切就講合約精神,撳唔切就講道得,完。
利申。我係合約撚
同埋你話今次件事冇打手我就真係唔信
如果係豐澤買家開post屌豐澤我明,因為真係關自己事
但係大量post屌買家,如果你話經見到留個言好普通,但係持續有人出post屌買家
出post唔一定係打手,不過個量好明顯有問號,普通人仲緊張過買家?
同埋你話今次件事冇打手我就真係唔信
如果係豐澤買家開post屌豐澤我明,因為真係關自己事
但係大量post屌買家,如果你話經見到留個言好普通,但係持續有人出post屌買家
出post唔一定係打手,不過個量好明顯有問,普通人仲緊張過買家?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞