到而家都唔明點解啲所謂豐澤苦主覺得自己冇問題

1001 回覆
1813 Like 814 Dislike
其實貪唔貪嗰少少錢都好閒
但鍾意睇人仆街就係香港習慣
唔係wo
我一路都覺得係聖誕速銷

可能你覺得係
但你去睇番尋晚既post
好多人都估係寫錯 會cut單

買嘅人點証明佢睇咗?純法律角度問
為著數又如何 家陣依家係標明價錢買
又冇搶 家陣犯法?阻住阻你對商家佬既良心?
你係咪見到超市特價都唔買
佢有失誤係佢嘅事 但係我覺得人借呢個機會攞著數真係無問題
你又唔講下成日最識得爭取機會果班ibanker 不如話炒樓 炒股票都係犯法
利申:沒有與上者任何一方扯上任何關係

超市特價同今次單野都唔同
平時特價大家走去搶冇人會理
但今次人地解釋咗係失誤
仲要搞大件事真係正確?

你唔俾人地1蚊大減價make noise?
我見到佢咁平以為限定優惠去買得唔得?
你去百佳淨係買正價野?
佢無啦啦咁平我以為佢幾多十週年益街坊 係咪佢8/9折先叫正常? 人地清貨 10蚊件你係咪唔會睇下有咩平先

但睇番尋晚啲人都係覺得個價唔正常
清貨都唔係平到益街坊架姐
更何況佢又冇講清貨減價
擺明就犯左商品說明條例
你去7仔買野啲職員標錯盒菊花茶做1蚊
7仔咪又係要做返1蚊比你

自己上網check咩叫invitation to treat
七仔肯$1賣俾你係唔想煩
其實貪小便宜有咩問題?
姐係有比錢就可以為所欲為?

咩叫為所欲為?我畀錢買你貨
我嘅欲只係你件商品
睇唔到當中我用錢做到咩額外嘅事

咁係咪明知個價格唔合理都係要拎到件貨

咩叫合理咩叫唔合理?巿價就代表合理?香港而加樓價好合理

繼續係香港做奴隸啦傻鳩
樓主點睇之前日本都發生過,人地係話承擔責任同守信用,照樣蝕住賣

照賣係人情,唔賣係道理,明未
姐係有比錢就可以為所欲為?

咩叫為所欲為?我畀錢買你貨
我嘅欲只係你件商品
睇唔到當中我用錢做到咩額外嘅事

咁係咪明知個價格唔合理都係要拎到件貨

冇講過,就好似上面巴打留言
根據自身需要行使消費者權利
視乎買家嘅道德底線實行不同行動
標錯價又點?見到平野搶住要係人之常情
機會係佢畀嘅,況且我只係透過正途、合法嘅途徑去買。
我邊會理你係咩理由誘使平價嘅出現
唔通話哎呀呀~唔好意思呀~set錯價當無數啦不如
屌你咩
我立場係消費者,同你商家嘅立場係對立㗎
我睇唔到其中有咩cheap
佢自己set錯價佢就要負責,況且唔係因為外來原因

成班港奴放工仲要幫商家佬含撚含到雪雪聲
樓主點睇之前日本都發生過,人地係話承擔責任同守信用,照樣蝕住賣

的確凶宅咁做係仆街,但犯咩法?老奉要蝕賣?
屌你咩

r著數r到唔要臉果然係高尚港人
其實貪小便宜有咩問題?

問題係R爛晒塊面咁R
呢啲咪所謂嘅“新香港人”囉

人情認同
但唔賣未必係道理,因為雙方都係經過正式途徑同程度買賣
買得都預咗佢唔會岀貨嫁喇,不過佢想用300蚊嚟搞掂件事就未免太着數。
其實貪小便宜有咩問題?

問題係R爛晒塊面咁R

如果合約成立左 而且係有效
根據合約要求對方出貨都係R爛晒塊面咁R?
屌你咩

訓醒繼續返工幫商家佬賣命啦
係好多人估出錯 但係右係咪代表買嗰啲人知道出錯

正常都知呢啲野價格係邊
要減價都唔係咁誇張
有番正常智力既人都應該會知道

更加知道世界上有各式各樣打折及促銷活動有平時絕對享受不到嘅價格,更用正常智力考慮咗首富家族有絶對能力去提供此優惠普天同慶,所以先放心做會員以及提供信用卡資料去參加活動

師兄,你講嘅嘢屋企教仔可以,其他師兄相信上庭講得俾我好
買一件半件果啲都話丫
買幾十件果啲同支那大媽食自助餐有幾多拎幾多有咩分別

一睇user name,訓得。講黎嘥鳩氣
買得都預咗佢唔會岀貨嫁喇,不過佢想用300蚊嚟搞掂件事就未免太着數。

咁你買咪你on9囉
死乞衣想博人賠錢

你未免太低B。

的確凶宅咁做係仆街,但犯咩法?老奉要蝕賣?

商品說明條例,好似係
標錯價唔等如可以cancal 張單
學個律師話齋,如果佢已經接受左你既款項,就需要出貨
去超級市場買野,佢標錯價都依然要果個價錢賣比你,呢d 係消費者權益,之前金寶湯就係例子

No
超級市場佢未收你錢都可以唔賣俾你
用個錯價賣俾你唔係老馮

屌人地咪話己經接受左款項囉
即係己經過左數
只係件貨未到手
你有無用過信用卡?

一睇user name,訓得。講黎嘥鳩氣

訓啦柒頭 返工遲到扣人工
係就係佢地自己出錯 但香港人都唔好咁肉酸啦 死lur爛lur 出貨係道理 但唔出貨都合理

唔lur你估自動波有?呢單嘢冇通天一9就cut單,依家通天就300,有師兄投訴銷委會/海關再上court一定唔止咁派彩,但一定冇幾個企到最後
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞