到而家都唔明點解啲所謂豐澤苦主覺得自己冇問題

1001 回覆
1813 Like 814 Dislike
唔關民唔民主事,重點係+x一向咁仆街,一有位入就國結啲做鳩佢啦。
樓主係資本主義奴隸定+x個仔?

點解我唔支持班苦主就係資本主義奴隸
我只係覺得而家班苦主做緊既野唔合情理
仲要懶正義咁拎民主比好嘔心
我從來冇話過自己支持+x
大部份‘苦主’ 包括我
都係諗住睇下佢係咪真係咁平
對件事無期望 只係當玩下買個開心
但係唔知點解有成班唔關事 無參與嘅人 喺豐澤有回應之前已經衝出黎好‘緊張’件事 又講道德 又講法律

你咁講好多時事都唔需要討論

到時又話港豬政治冷感,連登又贏

回應乜鬼呀,班人根本就係得不到的葡萄是酸的
我觀察到,果日凌晨道德L只係小貓三四隻,法律L一兩隻
到左第日朝早,佢地數量就激增
擺明係因為參與唔到件事,葡萄L披上道德/法律L既外殼留言發泄
其實都唔知邊個道德撚上身
明明係貪小便宜,襯人地出錯想拎著數,咁肉酸既行為
講到咩blame the victims,消費者權益,打到大財團等等咁
死都唔認自己私心想要平貨
仲衰過走水貨、大陸人坐地下、大媽表演

即使係貧小便宜都唔代表消費者果一方有責任承擔後果
當退後一萬步承認有私心想要平貨又有咩問題?
資本社會講求合約精神 日日都有低買高賣
一賣一買從來針對就只有定價其望既差距
你可以話果班人立心不良 但在理法上衛護自己本人應有權益有咩問題?
同走水貨果堆野有咩關係 打稻草人?

唔係有人cap過啲條款話佢有改價錢同cut單既權利咩
係既話,佢冇錯架喎,冇責任要賠比你
有300班乞衣撿到啦
的確
我地唔清楚全部買家既背景
唔可以一口咬定佢地全部都知道/唔知道呢個價格究竟係咪合理
不過我開post都係唔想啲人用藉口將r著數呢個行為合理化only
佢地最後拎唔拎得到件貨我唔太緊張

咩叫R著數?
你識分邊個主動未
有人打開門做生意 去買個d人係R著數?
你已經曝露左你係小學雞嘅身分

你睇番個原post當時既氣氛就係R著數

咁 團購 百貨公司減價 black friday thanks giving 所有減價野 全部都係乞衣R著數
問心你地鍾意買正價野?突顯自己地位?
唔關民唔民主事,重點係+x一向咁仆街,一有位入就國結啲做鳩佢啦。

笑左 使撚你條傻鳩支持咩
純粹睇唔過眼你呢D小學雞出黎講道德法律
你呢D葡萄撚嘔心一百倍
講到咩blame the victims,消費者權益,打到大財團等等咁

你可以話果班人立心不良 但在理法上衛護自己本人應有權益有咩問題?

有300班乞衣撿到啦

係呀
但係亦都有人質疑過呢d條款有冇效

有300班乞衣撿到啦

你係咪傻撚左
個個做生意都寫一條條款話可以隨時改價同cut單就大曬?咁D藥房黑店點解會有海關拉?
我認同連登仔普遍係為著數

但唔代表兇澤做錯事唔洗代價
你話以為我地有無條件退貨拎原價我先覺得合理
得300蚊就想平息件事未免太著數

我都認同豐澤係應該係呢件事上負番責任
但其實連登仔都冇可能大條道理去要求人地出番件貨比佢地
始終正常都應該知豐澤係呢件事有失誤

Contract有機會已經構成左,而豐澤單方面取消張order, 如果已經構成contract, 咁人地話去告佢都唔係冇可能,
點解要覺得自己有問題呢?
咩叫R著數?
你識分邊個主動未

咁 團購 百貨公司減價 black friday thanks giving 所有減價野 全部都係乞衣R著數

On9仔
拎d真係減價既同呢單明知出錯比較就想合理化自己肉鳩酸既行為?

有300班乞衣撿到啦

你係咪傻撚左
個個做生意都寫一條條款話可以隨時改價同cut單就大曬?咁D藥房黑店點解會有海關拉?

因為。。冇寫?
好簡單

因為消費者,或者小市民就應該要同資本家對立。
咁你覺得+x做嘅事合理?你覺得對於做唔理事嘅人,都要講合理?
咩叫R著數?
你識分邊個主動未

冇必要非即白既
我只係陳述事實姐
個post我直播睇到1001
亦問過苦主們點解明知冇貨出都要落單
大家其實心知肚明
你若果睇過個post覺得我9up既
大家咪列舉理據對比囉

On9仔
拎d真係減價既同呢單明知出錯比較就想合理化自己肉鳩酸既行為?

你唔使自我介紹
點解明知出錯?即係又係要幫個seller諗下佢點解咁樣定價?

但點解告豐澤就喺肉酸?連消委會都話有權告

有300班乞衣撿到啦

你有無睇過曬先
就係存在argue 先有咁多野睇啫
有冇咁撚天真
聖誕促銷
洗撚益你班撚樣咩

On9仔

你唔使自我介紹
點解明知出錯?即係又係要幫個seller諗下佢點解咁樣定價?

睇返原post果段又係你應
咁快又扮唔記得

冇必要非即白既
我只係陳述事實姐
個post我直播睇到1001
亦問過苦主們點解明知冇貨出都要落單
大家其實心知肚明
你若果睇過個post覺得我9up既
大家咪列舉理據對比囉

你最撚白痴係
要消費者自我審核完 再考慮埋商家角度 先可以買野?
其實成件事重點都冇影響到任何人 係得豐澤要賠償姐 今次係擺明啲人係捉住佢哋出錯 想賺返筆㗎啦 呢筆錢誠哥俾得起啦 但唔知點解總有班人喺都要話佢哋唔道德 黑衣 ....

再者消委會都話有權告 點解告就肉酸?

正如如果豐澤做唔住侷住要大平賣 有幾多人喺關心豐澤咩事 而唔喺狗衝去掃平嘢

呢件事成為先例
你預之後見到食飯1蚊1餐
你埋單果下就話POSTER 錯左, 員工寫錯左
1000蚊一餐先係真
連登仔:
嘩佢賣到d野咁平 佢會蝕架 咁咪好慘
等佢變返正常價先買等佢賺返先
On9仔

你唔使自我介紹

睇返原post果段又係你應
咁快又扮唔記得

由始至終都係屌緊你呢D厚面皮葡萄正義撚

有300班乞衣撿到啦

你有無睇過曬先

冇啊,不過有講明你用呢個電子商店,就表示同意條款,而佢又有呢條條款,有咩好拗
因為上面條友講個例子太戇鳩,有無實質爭議點
其實撐豐澤嗰班 除咗打手外
最主要撐嘅原因都係劣根性問題
見好多買家言論行為
有意無意地都同支那人思想差不多
“又唔係偷又唔係搶 r盡佢着數有咩問題”
背後個思想理念
同支那人食自助餐成班餓鬼咁同岀一轍
有300班乞衣撿到啦

你有無睇過曬先

冇啊,不過有講明你用呢個電子商店,就表示同意條款,而佢又有呢條條款,有咩好拗
因為上面條友講個例子太戇鳩,有無實質爭議點

寫乜條款就係乜?法律自己定?咁點解有消委會?消委會係幫人R著數嘅乞衣機構?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞